Noapte neagra pentru mexicani. Reactia acestora cand au aflat ca Donald Trump e presedintele SUA: "Este un cosmar"

Dată publicare: 09-11-2016 13:03
Dată actualizare: 12-11-2016 00:22


mexican intr-un bar in timpul alegerilor pentru Casa Alba

Vestea ca Donald Trump a devenit noul presedinte al SUA a fost un soc pentru intreaga lume. Mexicanii au trait poate unul dintre cele mai triste momente, marti noapte.

Cu fete triste sau neincrezatoare, mexicani din Ciudad de Mexico au asistat marti, intr-un bar, la victoria in alegerile prezidentiale americane a lui Donald Trump, ale carui critici impotriva imigrantilor provocasera furie in intreaga tara, in timp ce moneda mexicana se prabusea, potrivit AFP, conform Agerpres.

La "Pinche Gringo" (Nemernicul Gringo) din Ciudad de Mexico, mexicani si cetateni americani intentionau sa celebreze impreuna victoria lui Hillary Clinton, dar pana la urma au asistat la marsul triumfal al lui Donald Trump spre Casa Alba.

"Ma simt trist, foarte trist, pare un cosmar", comenta arhitectul Erick Sauri, 35 de ani, pe al carui T-shirt scria "Hillary Clinton for president".

Pe masura ce se scurgeau orele, clientii acestui bar-restaurant au trecut de la entuziasm la consternare.

"Nu inteleg cum au votat atat de multe persoane pentru un proiect de ura", spunea la plecare Monserrat Valencia, in varsta de 25 de ani, economista.

"Nu imi vine sa cred (...). Am rude in Statele Unite si el le-a amenintat atat de mult", declara la randul sau Luara Garcia, comercianta in varsta de 46 de ani.

Pesoul mexican, care suferise o depreciere record la sfarsitul lunii septembrie, ajungand la 19,93 peso pentru un dolar, a ajuns la cursul de 20,78 peso pentru un dolar.

Carlos Arturo Fernandez, sofer de 36 de ani, estima totusi la "Pinche Gringo" ca s-ar putea ca, pana la urma, lucrurile sa nu stea chiar atat de rau cu Trump la Casa Alba. Victoria oricaruia dintre cei doi aduce "si lucruri rele si lucruri bune", a apreciat tanaru
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO