INFOGRAFIC. Personajele si citatele prin care Robin Williams traieste in continuare. Rolul dintr-o drama i-a adus un Oscar

vietnam

Este o ironie a vietii ca cele mai multe dintre rolurile memorabile ale lui Robin Williams sunt cele pe care le-a jucat in drame si nu in comedii, scrie New York Daily News.

Indiferent cat de sterse au fost rolurile sale, celebrul actor Robin Williams a gasit intotdeauna o lumina interioara pentru a le scoate in evidenta. Sa alegi acum cele mai bune filme ale sale este aproape imposibil si foarte subiectiv.

Pentru unii ar fi foarte usor de ales filmul "Awakenings" din 1990 ("Revenire la viata"), o drama in care a jucat alaturi de Robert de Niro, sau chiar "Aladdin" - un film care pare sa fi fost facut doar pentru a scoate in evidenta talentul vocii sale. Insa, cu siguranta, o apreciere totala a muncii sale ar include cele 4 roluri care au fost nominalizate la Oscar impreuna cu inca unul esential pentru cariera sa, pentru care nu va fi uitat niciodata.

Vezi VIDEO in acest material:

=► "Good Morning, Vietnam" (1987)
=► "Cercul poetilor disparuti" (1989)
=► "Regele pescar" (1991)
=► "Doamna Doubtfire" (1993)
=► "Good Will Hunting" (1997)

Citește și
Robin Williams
O lume intreaga plange moartea lui Robin Williams. Actori, muzicieni, sportivi si presedintele Barack Obama: "A fost unic!"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Citeste si:
- Cutremurator: ultima imagine publicata pe internet de Robin Williams
O lume intreaga plange moartea lui Robin Williams: "A fost unic!"

=► "Good Morning, Vietnam" (1987)

Prima nominalizare la un premiu Oscar obtinuta de Robin Williams a venit ca un soc pentru cei care il vedeau strict ca un actor de comedie. Regizorul Barry Levinson i-a dat acestui actor genial mana libera sa se desfasoare pe marea scena de la Hollywood, iar mania sa a fost folosita ca un contrapunct in nebunia ororilor de razboi.

Citate memorabile:

- "Buuuuuna dimineata Vietnam! Hei, acesta nu este un test. Este rock'n'roll... Este Ora 6. De la ce vine O? O, Dumnezeule, este foarte devreme!"

=► "Cercul poetilor disparuti" (1989)

Indiferent ca juca rolul unui om pierdut sau a unui mentor, personajele lui Robin Williams aveau deseori un lucru in comun: dorinta arzatoare de a profita de a doua zi sau o frustrare dusa la limite care nu il lasa sa faca asta. A obtinut a doua nominalizare la un Oscar cu acest film, in care a jucat rolul unui profesor in fata unor tineri precum Ethan Hawke, Josh Charles si Robert Sean Leonard. Iar loialitatea feroce pe care ei i-au dedicat-o "capitanului" lor este de la sine inteleasa.

Citate memorabile:

-  "Indiferent ce va spune cineva, cuvintele si ideile pot schimba lumea!".
- "Numai in visele lor oamenii pot fi cu adevarat liberi. Intotdeauna a fost asa si intotdeauna va ramane asa."

=► "Regele pescar" (1991)

Ca actor, Robin Williams era foarte curajos si a impins limitele atat de mult incat era inevitabil sa ajunge sa joace si rolul unui bolnav psihic - asa cum a facut in acest film. Atat el cat si regizorul Terry Gilliam s-au potrivit perfect, cu un Robin Williams care a imbratisat oportunitatea de a explora lumea nebuniei. La sfarsitul filmului ne-a facut pe noi toti sa punem la indoiala definitia lumii in care traim..

Citate memorabile:

- "Sunt un cavaler cu o misiune speciala".
- "Iar o voce i-a spus baiatului: "Tu vei fi pastratorul pocalului, ca sa poti vindeca inimile oamenilor".

=► "Doamna Doubtfire" (1993)

Singurul Oscar pe care l-a castigat acest film a fost cel pentru "Cel mai bun machiaj", ceea ce este oarecum nedrept. Insa nu numai machiajele l-au transformat intr-o femeie de varsta a treia, ci dedicarea completa cu care actorul a intrat in piele personajului.

Daca rolul ar fi intrat pe alte maini, poate ca rezultatul ar fi fost unul ieftin. Insa Robin Williams a oferit atat de multe generozitate emotionala rolului sau, incat filmul a intrat pe lista clasica a productiilor de familie.

Citate memorabile:

- "Pot sa cant hip-hop, be-bop, sa dansez pana cazi pe jos si sa fac o ceasca nebuna de cacao".

=► "Good Will Hunting" (1997)

Aproape toata atentia publicului in drama regizorului Gus Van Sant a fost acaparata de cei doi castigatori de Oscar, actor si scenarist, Matt Damon si Ben Affleck. Insa si Robin Williams a plecat acasa cu un trofeu, pentru rolul de terapeut al lui Damon. Uitati-va acum la acest film si veti descoperi exemplul perfect al unei inimi deschise si plina de caldura, adica acel lucru care a facut ca fiecare fan sa-si doreasca sa fie prietenul sau.

Citate memorabile:

- "O sa ai zile negre, insa intotdeauna o sa-ti arat lucrurile bune carora nu le-ai dat atentie".
- "Nu realizezi cu adevarat despre adevarata pierdere, pentru ca asta se intampla numai cand ai inceput sa iubesti ceva mai mult decat pe tine insuti."

Robin Williams a mai jucat roluri complexe si in alte filme bine primite de public si de critici, precum "Revenire la viata/Awakenings", "Insomnia", "One-Hour Photo", "Hook", "Patch Adams", "Toys" si "Jumanji".

Citeste si: 4 filme pe care Robin Williams le-a finalizat inainte de a muri. Mrs Doubtfire 2 va ramane, din pacate, doar un proiect

Actorul si-a imprumutat vocea pentru multe personaje din filme de animatie, remarcandu-se in rolul unui liliac in pelicula "FernGully: The Last Rainforest" (1982) si in cel al unui duh in lungmetrajul "Alladin" (1992).

Printre filmele sale realizate in ultimii ani se remarca pelicule precum "Death to Smoochy" (2002), "The Final Cut" (2003), "House of D" (2004), "The Big White" (2005), "Everyone's Hero" (2006), "Man of the Year" (2006), "Night at the Museum" (2006) si continuarea acestei pelicule, lansata in 2009, "Licence to Wed" (2007), "August Rush" (2007), "World's Greatest Dad" (2009) si animatia "Happy Feet" (2006) si continuarile ei.

Robin Williams a jucat recent in filmul "Angriest Man in Brooklyn", alaturi de Mila Kunis, Melissa Leo si Peter Dinklage. Ultimul sau proiect cinematografic a fost lungmetrajul "Night at the Museum: Secret of the Tomb", al treilea film din franciza "O noapte la muzeu", care va avea premiera in Statele Unite pe 19 decembrie 2014. Recent, Robin Williams a jucat in sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agentii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producatori numai dupa un sezon. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cutremurator: ultima imagine publicata pe internet de Robin Williams
Cutremurator: ultima imagine publicata pe internet de Robin Williams

Ultima fotografie pe care Robin Williams, actorul care a fost iubit de o lume intreaga si care s-ar fi sinucis, a postat-o pe Instagram este una in care o tine in brate pe fiica lui Zelda Rae Williams, pe cand aceasta era copil.

O lume intreaga plange moartea lui Robin Williams. Actori, muzicieni, sportivi si presedintele Barack Obama:
O lume intreaga plange moartea lui Robin Williams. Actori, muzicieni, sportivi si presedintele Barack Obama: "A fost unic!"

Rude, personalitati din industria de divertisment si din lumea sportului, precum si politicieni si-au exprimat regretul la aflarea vestii despre decesul actorului Robin Williams, in varsta de 63 de ani, in urma unei posibile sinucideri.

Anunt oficial facut de anchetatori:
Anunt oficial facut de anchetatori: "Actorul Robin Williams a murit prin asfixiere, dupa ce s-a spanzurat"

Hollywoodul este in doliu dupa un actor cu un umor greu de egalat. Robin Williams a fost gasit fara suflare in locuinta sa din California. Politistii anunta ca cel mai probabil a murit prin asfixiere.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.