Un "monstru al apelor", crezut disparut pentru totdeauna, a fost redescoperit in Mexic

Ultima actualizare: 27-02-2014 07:01
axolotl

Axolotl, cunoscut si drept “pestele umblator mexican”, este o specie de salamandra despre care se credea ca disparuse de pe fata pamantului. Cercetatorii sustin insa ca au surprins din nou ciudata creatura.

Salamandra traia numai in cele cateva lacuri din Mexico City si era cunoscuta si sub numele de “monstrul apelor”, relateaza AP.  In ciuda eforturilor biologilor de a descoperi ultimele exemplare din aceasta specie rara, timp de un an axolotlul nu a fost de gasit. Cercetarile lor au vizat, in special, apele mlastinoase din lacul Xochimilco, si, negasind nimic, s-au temut ca specia a disparut complet.

Dar, biologul Armando Tovar Garza de la Universitatea Nationala Autonoma a Mexicului, citat de Associated Press, sustine ca, o parte din membrii echipei sale, care au inceput o noua investigatie, au zarit vineri doua astfel de creaturi.

Nu am reusit sa le prindem, din cauza ca sunt foarte dificil de capturat. Asa ca nu am prins niciuna, dar am reusit sa le zarim de doua ori. Asta este important, pentru ca inseamna ca mai avem o sansa”, spune Tovar Garza.

Axolotlul este considerat urat, cu o coada vascoasa, branhii ciudate ce imita penajul si o gura care parca se intinde sub forma unui zambet. Singurul habitat cunoscut al sau sunt lacurile si canalele din Mexico City. Unele exemplare inca traiesc in captivitate, in acvarii, si sunt importante pentru cercetatori datorita abilitatilor de a-si regenera membrele sectionate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO