Secretul EVIDENT pe care nu il percepe NICIUN om. Ce a ascuns Da Vinci in aceasta pictura celebra
Istoricii de arta sustin ca au descifrat in sfarsit adevaratul cod al lui Da Vinci. Desi este cea mai cunoscuta pictura din lume, studiata de mii de experti, acest secret a ramas ascuns pana acum.
Potrivit unor istorici de arta citati de DailyMail, Leonardo da Vinci ar mai fi pictat o versiune a celebrei Mona Lisa (n.r. vezi poza atasata mai sus). Desi seamana izbitor cu originalul, pictura are si diferente considerabile.
Cu toate acestea, la prima vedere, niciun om... fara memorie fotografica nu isi da seama ca are in fata o opera de arta diferita, despre care se presupune ca infatiseaza o Mona Lisa mai tanara.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Opera, botezata Isleworth Mona Lisa, a fost gasita in colectia personala a unui iubitor de arta englez, pe nume Hugh Blaker, in Isleworth, Londra, chiar inainte de inceperea Primului Razboi Mondial.
Desi tabloul este mai mare ca faimosul portret al lui Da Vinci, acesta a devenit cunoscut datorita asemanarii izbitoare a femeii pictate cu Lisa del Giocondo.
Timp de zeci de ani istoricii de arta au incercat sa demonstreze fara urma de indoiala ca Blaker a descoperit o a doua Mona Lisa, un exercitiu al lui Leonardo Da Vinci inainte sa picteze celebra opera.
Acum, la aproape un secol de la descoperire, Fundatia Mona Lisa, o organizatie non-profit, a anuntat ca detine si va da publicitatii "dovezi istorice, comparative si stiintifice" care vor demonstra ca pictura a fost realizata de mana celebrului maestru al secolului al XVI-lea.
Fundatia isi bazeaza afirmatiile pe studiile efectuate de profesorul Alessandro Vezzosi, director al propriului muzeu de arta in Vinci, Italia, si de profesorul Carlo Pedrettide de la Armand Hammer Center for Leonardo Studies al Universitatii din California.
In mod evident, scrie huffingtonpost.com, descoperirile acestora vor fi contestate de multi experti in arta. Printre ei si Martin Kemp, istoric de arta al Universitatii Oxford, care a refuzat deja ideea ca pictura din Isleworth infatiseaza o Mona Lisa mai tanara.
"Ar putea arata mai tanara, insa probabil este pentru ca cel care a reprodus pictura - iar eu cred ca aceasta este o reproducere facuta la cativa ani dupa Mona Lisa - a pictat-o pur si simplu asa", a spus acesta.
Isleworth Mona Lisa, care s-a aflat inclusiv in posesia lui Henry F. Pulitzer, sta intr-un seif din Elvetia de acum 40 de ani, de cand a fost transportat acolo de un grup de indivizi necunoscuti.
Potrivit publicatiei The Art, Isleworth Mona Lisa va fi expusa in data de 27 sempembrie la Geneva, la initiativa Fundatiei Mona Lisa. Dovezile privind autenticitatea acesteia vor fi prezentate la Universitatea din California.
Legenda - poza 1: Isleworth Mona Lisa; poza 2: Mona Lisa