Salonul Inovării şi Cercetării, Galaţi: mașina cu aer comprimat, printre vedete

21-10-2017 09:07


Maşina care merge cu aer comprimat, bicicleta cu 5 roţi, sau scanner-ul 3D: sunt doar câteva dintre invențiile prezentate vineri la Salonul Inovării şi Cercetării, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Peste 130 de specialişti şi-au dat concursul şi i-au impresionat pe vizitatori.

De exemplu, maşină viitorului, în varianta gândită de un inventator din Bârlad. Vehiculul va fi propulsat cu ajutorul aerului comprimat şi va fi unul rapid, susţine proiectantul.

Adrian Roşca, inventator: "Preconizez atingerea sutei la oră pe asfalt, cu un prototip real făcut prin metoda asta, într-o zecime de secundă."

O altă vedetă a salonului de inventica a fost un vehicul cu 5 roţi, conceput de un pensionar în vârstă de 69 de ani din Galaţi. Ideală pentru oraşele turistice, cvin-cicleta a atras deja atenţia unui producător din Spania.

Interesant este însă şi un scanner, ce poate memora orice formă, pe care o reproduce apoi cu ajutorul unei imprimante 3D.

Evenimentul a reunit 137 de cercetători români, dar şi străini.

Prof. dr. Cătălin Fetecău, organizator: "Să dezvoltăm potenţialul de cercetare al zonei şi să aducem la un loc inventatori, potenţiali utilizatori, investitori, studenţi şi elevi care să vadă că avem potenţial în cercetare şi inovare."

Salonul Inovării şi Cercetării de la Galaţi a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.

VIDEO PROTVPLUS.RO