Cum arata trenul viitorului, care va merge cu o superviteza de 1.100 de kilometri la ora. Prototipul testat in America. VIDEO

12-05-2016 14:23

Hyperloop one, trenul de superviteza care ar tebui sa prinda si 1.100 de kilometri la ora si sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in doar 1,1 secunde, este proiectul ambitios al lui Elon Musk, omul din spatele automobilelor electrice Tesla.

Un prim pas in atingerea acestor obiective ambitioase a fost facut, iar prototipul acestui tren de mare viteza a fost prezentat miercuri intr-o zona desertica din Nevada in fata oficialilor guvernamentali din toata lumea, a investitorilor si a jurnalistilor de profil.

Pentru acesta demonstratie echipa de la Hyperloop a lucrat sase luni pentru un test care a durat carteva secunde, dupa cum relateaza Forbes. Trenul a mers cu 160 de kilometri la ora, pe o distanta de circa 300 de metri. Inginerii spera ca pana la finalul anului sa realizeze un prototip care sa circule cu 650 de kilometri la ora.

Pentru a ajunge la astfel de viteze, trenul foloseste propulsie electromagnetica si circula in interiorul unui tub din otel in care presiunea este foarte scazuta. In 2019 ar trebui sa inceapa transportul de marfa, iar in 2021 si cel de persoane. Unul dintre cele mai ambitioase planuri este parcurgerea distantei dintre Los Angeles is San Francisco in doar 35 de minute.