După o pauză de 46 de ani, NASA anunță planuri de reluare a misiunilor pe Lună

Dată publicare: 28-11-2018 18:04
Dată actualizare: 28-11-2018 18:29
Sursa: The Sun,


Astronaut

Agenţia NASA a anunţat planuri de reluare a programului de explorare a Lunii, de data aceasta cu participarea companiilor private, a anunţat directorul NASA, Jim Bridenstine, într-o postare pe Twitter.

"Anunţăm noi parteneriate pentru explorarea Lunii cu companii americane", a scris directorul NASA în postare.

 

"Statele Unite se întoarce pe suprafaţa Lunii şi o vom face mai curând decât credeţi", a mai spus el.

Anunţul a venit la doar o zi distanţă de la aterizarea cu succes a sondei InSight, rezultatul colaborării dintre NASA şi mai multe state europene.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă vor fi anunţate şi numele companiilor cu care NASA va forma parteneriate pentru a călători atât pe Lună, cât şi pe Marte. Lista potenţialilor candidaţi incluzând SpaceX (compania deţinută de Elon Musk), Boeing sau Lockheed Martin.

Potrivit The Sun, alți potențiali candidați ar mai putea fi Virgin Galactic (deţinută de Richard Branson) sau Blue Origin (compania controlată de deţinătorul Amazon, Jeff Bezos).

Foto: Astronautul Harrison Schmitt din cadrul misiunii Apollo 17, ultima misiune a NASA pe Lună

Ultima misiune către Lună iniţiată de NASA a fost Apollo 17, din decembrie 1972. În momentul de faţă China fiind singurul stat cu o misiune în desfăşurare pe Lună. Şi India are programată lansarea satelitului Chandrayaan-2m în luna ianuarie 2019, cu acelaşi scop. India a mai avut un satelit pe Lună până în 2009.

Toate aceste programe sunt, însă, finanțate exclusiv de stat. Statele Unite sunt, astfel, primele (și singurele) care, deocamdată, implică companiile private în procesul de explorare spațială.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Sun,, Twitter


VIDEO PROTVPLUS.RO