Descoperire îngrijorătoare într-o regiune izolată a Munților Pirinei. „Este un pericol”


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 23:15
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 22:54
Categorie: Stiri Stiinta
Descoperire îngrijorătoare într-o regiune izolată a Munților Pirinei

Oamenii de știință au găsit microplastic în aerul dintr-o regiune izolantă a Munților Pirinei.

O echipă de cercetători de la Universitățile Strathclyde și Toulouse au petrecut cinci luni în acel loc, situat la granița dintre Franța și Spania, potrivit BBC

Rezultatele arată că în fiecare zi, aproximativ 365 de bucăți mici de plastic, ajung în fiecare metru pătrat din regiune.

Cel mai apropiat oraș este Toulouse, care se află la o distanță de peste 120 de kilometri, iar cea mai apropiată localitate se află la 6 kilometri distranță. Având în vedere aceste lucruri, cercetătorii credeau că zona este una dintre cele mai curate din Franța.

Bucățile de plastic descoperite nu sunt vizibile cu ochiul liber și deocamdată nu se poate spune de unde provine acesta.

Cert este că fragmentele de microplastic pot parcurge o distanţă de aproximativ 96 de kilometri pe calea aerului.

„Este îngrijorător că au fost descoperite atât de multe particule de plastic în Munţii Pirinei. Deci nu numai în oraşe este aer poluat cu plastic. Gunoiul din plastic creşte la nivel global şi este un pericol pentru toate formele de viaţă de pe Pământ”, spune Steve Allen, de la Universitatea Strathclyde.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO