Descoperire fara precedent langa Mecca. Istoric: "In trecut, crestinii au stapanit aceste locuri"

Dată publicare: 30-12-2012 10:15
Dată actualizare: 02-01-2013 00:49


basorelief crestin descoperit in Yemen

Un arheolog a descoperit in apropiere de Mecca, orasul sfant al musulmanilor, un basorelief crestin. Teoria lui ar putea schimba tot ce se stia despre aceste locuri.

Arheologul german Paul Yule a gasit basorelieful in orasul Zafar, Yemen, aflat la 900 de km de Mecca.

El spune ca este vorba de chipul unui crestin, realizat dupa tehnica folosita de copti (crestinii din nordul Africii), relateaza Daily Mail.

Obiectul dateaza din jurul anului 530 d.Hr., o perioada in care aceasta regiune era stapanita de o confederantie de triburi arabe.

Yule crede ca basorelieful infatiseaza un urmas al luptatorilor care au venit aici din Africa (Etiopia), in jurul anului 525, pentru a propovadui crestinismul.

Condusi de regele din Aksum, acestia au cucerit o mare parte din peninsula Arabia, pe care au stapanit-o o perioada.

In Zafar locuiau crestini, alaturi de iudei si musulmani, iar conditiile de viata erau foarte bune.

Convietuirea pasnica intre cele 3 religii a luat sfarsit in jurul anului 520, cand arabii au vrut sa opreasca raspandirea crestinismului si au inceput conflictele. Atunci a fost realizat si acest basorelief.

Arheologul german declara ca inscriptiile din stanca sugereaza ca tribul arab Kuraish, din care provine profetul Mahomed, intemeietorul religiei islamice, a luptat candva pentru apararea crestinilor.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO