Cum arată costumul spațial purtat de prima femeie astronaut ce va păși pe Lună. FOTO și VIDEO

Ultima actualizare: 16-10-2019 13:15
NASA prezintă costumul pentru viitoarea misiune pe Lună - 1
NASA

NASA a dezvăluit noul prototip al costumului ce va fi purtat de prima femeie astronaut ce va păși pe Lună, în cadrul unei misiuni programate până în 2024.

Într-un eveniment desfășurat la sediul central NASA, șeful Agenției Spațiale Americane, Jim Bridenstine, și inginerii agenției au dezvăluit două noi generații de costume spațiale create în cadrul programului Artemis, al cărui scop este să trimită pe Lună prima femeie astronaut până în 2024.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

"Vom ajunge pe Lună până în 2024 și vrem să fie ceva sustenabil. Scopul final însă este acesta: vrem să ajungem pe Marte. Iar, ca să ajungem pe Martie, trebuie să folosim Luna ca un teren verificat" , a declarat Jim Bridenstine, scrie space.com.

Costumul numit Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) a fost prezentat de Kristine Davis, inginer de costume spațiale la centrul Johnson de la NASA.

Al doilea prototip de costum spațial, denumit Orion Crew Survival System, a fost creat tot pentru misiunea care urmează să ajungă pe Lună și care va fi purtat în momentul lansării și revenirii pe Terra.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO