Avertisment pentru cei care-și beau cafeaua dimineața. Ce au descoperit specialiștii


Ultimul update: Sambata 12 Octombrie 2019 10:50
Data publicarii: Sambata 12 Octombrie 2019 09:16
Categorie: Stiri Stiinta

Atenţie când vă beţi cafeaua dimineaţa! Potrivit unui studiu realizat peste Ocean, espressorul de cafea este locul unde se adună cei mai mulţi microbi.

 

O echipă de americani a vrut să afle care este cel mai murdar loc din casă, aşa că a trecut la fapte, iar la final a tras următoarele concluzii: când faceţi curăţenie în baie, nu inistaţi să ştergeţi fiecare colţ al toaletei. Este mult mai curată decât aţi crede.

Pericolul apare atunci când trageţi apa, iar microbiologii de peste Ocean ne sfătuiesc să închidem capacul atunci când facem această operaţiune. Altfel, microbii se împrăştie în toată încăperea, ceea ce înseamnă că există un risc foarte mare ca periuţa de dinţi sau prosoapele să fie contaminate.

Şi că tot vorbim de prosoape, acestea sunt locul perfect unde bacteria E-Coli se poate dezvolta. Drept pentru care, experţii ne îndeamnă să le spălăm cu apă fierbinte o dată la 3 sau 4 zile.

În bucătărie, lavetele pe care le folosim pentru a şterge diverse lucruri adună şi ele tot felul de bacterii de la Salmonella până la aceeaşi E-Coli. Iar dacă de obicei le spălaţi la maşină, renunţaţi la această practică. Cel mai bine e să le aruncaţi şi să le înlocuiţi cu unele noi, săptămânal.

Cireaşa de pe tort este espressorul de cafea. Specialiştii americani au aflat că rezervorul de apă adună cei mai mulţi microbi din casă, aşa că studiaţi bine manualul cum să îl curăţaţi mai des.

Un taximetrist din Pitești a mers să-și ia cafea, dar a rămas fără mașină. Cine era hoțul
Când suntem în pericol să devenim dependenți de alcool. Sfaturile medicilor
Motivul revoltător pentru care o familie îşi hrăneşte copilul cu cafea în loc de lapte.
VIDEO PROTVPLUS.RO