Studiu: Cei care au fost abuzati in copilarie sufera de traume si 40 de ani mai tarziu, iar unii chiar ajung la sinucidere

Ultima actualizare: 24-04-2014 07:02
scolar

Copiii care sunt bruscati si tratati urat de catre ceilalti pot ramane cu traume psihice pana tarziu in viata. Unele dintre aceste persoane ar putea suferi de depresie si anxietate chiar si la varsta de 50 de ani.

Impactul unui tratament dur in copilarie ar avea repercusiuni si 40 de ani mai tarziu. Nu doar ca acestia risca sa sufere de depresii si anxietate, dar tind sa aiba si un nivel mai scazut al educatiei si sa castige mai putini bani.

Nici relatiile nu vor fi punctul lor forte, iar satisfactia in viata va fi si ea afectata. Cercetatorii de la Kings College, din Londra, au analizat 7.771 de copii, dintre care un sfert au fost abuzati fizic si verbal pe cand aveau intre 7 si 11 ani. Studiul a continuat pana cand subiectii au ajuns la varsta de 50 de ani.

Rezultatele cercetarii noastre arata ca efectele bruscarii in copilarie sunt inca vizibile aproape patru decenii mai tarziu. Consecintele sunt puternice si se observa pe partea de sanatate, sociala si economica, inclusiv pana cand copilul devine adult”, spune doctorul Ryu Takizwa, de la Institutul de Psihiatrie al King’s College, citat de Daily Mail.

Potrivit oamenilor de stiinta, subiectii au avut din aceasta cauza ganduri suicidale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO