Sparta Praga și FCSB, remiză nebună în Champions League. „Roș-albaștrii”, salvați de VAR în prelungiri

sparta praga fcsb
Profimedia

Sparta Praga și FCSB au remizat, marți, scor 1-1, în prima manșă a turului III preliminar UEFA Champions League, pe arena Letna din capitala Cehiei.

Sparta Praga - FCSB, 1-1 (Olantunji `78 / Dawa `61)

FCSB şi Sparta Praga au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Letna din Praga, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Ligi Campionilor la fotbal.

FCSB a făcut un joc bun la Praga şi putea obţine mai multe, dar pe final putea pleca învinsă.

Camerunezul Joyskim Dawa (61) a adus campioana României în avantaj, însă formaţia cehă a egalat prin nigerianul Victor Olatunji (78).

Citește și
fcsb
Sparta Praga – FCSB din Liga Campionilor, exclusiv pe VOYO, marți de la 21:00. Cehii, de două ori și jumătate mai valoroși
Ce spune despre România un german care a vizitat toate cele 44 de țări din Europa. A făcut un top cu cinci favorite

Deşi Sparta a avut o posesie superioară, FCSB a fost echipa mai bună, mai omogenă, care şi-a creat acţiuni periculoase. Prima a venit în min. 10, după o eroare a portarului Vindahl, însă Şut a trimis slab pe lângă goalkeeper şi mingea a ocolit poarta.

Miculescu (22) a şutat puţin peste poartă din marginea careului.

Sparta şi-a creat două situaţii notabile, însă Haraslin (36) a şutat peste poartă din marginea careului, după o minge respinsă greşit de Creţu, iar Laci (37) a tras şi el peste din afara careului. În min. 38, la o pasă slabă înapoi a lui Ngezana, Târnovanu a avut o intervenţie providenţială.

Popa (40) a ameninţat poarta gazdelor cu un şut din unghi, dar Vindahl a fost la post.

Gazdele au ratat o mare şansă de a marca prin Soerensen (42), care a trimis cu capul peste poartă din 6 metri.

La reluare, Băluţă (60) a interceptat mingea după o greşeală a lui Vindahl, dar a şutat pe lângă, în locul unei pase.

La faza următoare, Dawa a marcat cu capul, la colţul scurt, din cornerul executat de Olaru (61).

Sparta a reuşit egalarea la prima minge trimisă pe spaţiul porţii (78), prin Olatunji, cu capul, dintr-un corner executat de corner Birmancevic, profitând de ieşirea greşită a lui Târnovanu.

Returul, pe 13 august, la București

Campioana Cehiei a avut o bară, la şutul lui Birmancevic din lovitură liberă de la circa 28 de metri (90+2).

În min. 90+3, la un aut de margine lung, minge a fost respinsă greşit de Edjouma, iar Kairinen a trimis în poartă, însă golul a fost anulat de arbitrajul video pentru faultul lui Vitik asupra francezului.

FCSB a mai avut o şansă de a obţine victoria (90+7), dar Luis Phelipe a fost blocat în momentul şutului într-o poziţie excelentă.

Manşa secundă se va juca la Bucureşti, pe Stadionul Steaua, în data de 13 august, de la ora 21:30, şi va fi arbitrată de danezul Morten Krogh.

În cazul în care va trece de Sparta Praga, FCSB va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre Malmo FF şi PAOK Salonic (2-2 în prima manşă), formaţie antrenată de Răzvan Lucescu.

FCSB ar juca prima manşă în deplasare, pe 20 sau 21 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 27 sau 28 august.

Dacă va fi eliminată de Sparta, FCSB va continua în play-off-ul Europa League, în care va da peste formaţia austriacă LASK Linz. Campioana României ar juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august, notează Agerpres.

LIVE TEXT

Min. 90+7 - Partida s-a încheiat. FCSB speră în continuare la o calificare în play-off-ul Champions League

Min. 90+5 - Golul, ANULAT, după ce arbitrul a consultat VAR-ul! „Centralul” a văzut un fault în atac asupra lui Edjouma.

Min. 90+3 - GOL SPARTA! Kairinen înscrie al doilea gol pentru cehi.

Min. 90+2 - Birmancevic lovește bara dintr-o lovitură liberă din afara careului mare.

Min. 88 - Schimbare la FCSB: Malcom Edjouma intră în locul lui Alexandru Băluță.

Min. 84 - Krasniqi primește cartonașul galben.

Min. 78 - GOOOL, Sparta! Olantunji restabilește egalitatea pe tabela de marcaj. Jucătorul cehilor a marcat cu capul, după o ieșire hazardată a portarului Târnovanu.

Min. 77 - Dublă schimbare la FCSB: Miculescu și Olaru au fost schimbați cu Baba Alhassan și Luis Phelipe.

Min. 72 - Schimbare la Sparta: intră Ermal Krasniqi în locul lui Lukas Haraslin.

Min. 61 - GOOOOL, FCSB! Dawa deschide scorul la Praga, după ce a reluat cu capul a lovitură din corner!

Min. 60 - Ocazie FCSB! Vindahl greșește o pasă și trimite mingea direct în picioarele lui Alex Băluță, dar fotbalistul lui FCSB șuteză pe colțul scurt, în plasa laterală.

Min. 55 - Joyskim Dawa primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Birmancevic.

Min. 50 - Ocazie pentru FCSB. Olaru a reușit să centreze în careul mic al gazdelor, dar noul intrat Baeten nu a reușit să ajungă la timp și trimite doar în brațele portarului Spartei.

Min. 46 - Schimbare la FCSB: William Baeten îl înlocuiește pe Daniel Popa.

Min. 46 - Start al reprizei secunde.

Min. 45 + 2 - Prima repriză s-a încheiat la Praga.

Min. 44 - Daniel Popa a primit la rându-i un cartonaș galben pentru un fault.

Min. 43 - Ștefan Târnovanu vede cartonașul galben pentru trageri de timp.

Min. 41 - Ocazie pentru FCSB! Popa pătrunde în careu și șutează la poarta cehilor, dar Vindahl respinge.

Min. 40 - Cartonaș galben pentru Crețu. Jucătorul lui FCSB a comis un henț inutil.

Min. 36 - Cea mai mare ocazie de gol pentru Sparta! crețu respinge greșit din propriul careu, mingea ajunge la Haraslin, dar jucătorul Spartei trage greșit, peste poartă.

Min. 27 - Darius Olaru se resimte după o ciocnire cu Preciado.

Min. 22 - Miculescu șutează puternic, dar mingea trece puțin peste bara transversală a porții Spartei.

Min. 20 - Ocazie Sparta Praga. Mingea ajunge cu noroc la Laci, șutează din careu, dar balonul trece peste poartă.

Min. 17 - Crețu îl faultează la marginea careului pe Kairinen, iar Sparta beneficiază de o lovitură liberă periculoasă. Însă, gazdele execută slab.

Min. 10 - Portarul Vindahl comite o eroare, Șut profită, dar execuția sa s-a scurs prin careul gazdelor, prin fața porții

Min. 6 - Prima fază periculoasă a Spartei Praga. Lukas Haraslim a executat o lovitură liberă din afara careului, dar balonul a fost respins fără emoții de apărătorii FCSB-ului. 

Min. 4 - Băluță a fost foarte aproape de deschiderea scorului. Jucătorul campioanei României a primit o pasă excelentă în careu, dar șutul pe colțul lung a trecut pe lângă poartă.

* Început în forță al celor de la FCSB. Gruparea „roș-albastră” domină în jumătatea adversă de teren.

Min. 1 - Partida de pe Arena Letna a început.

UPDATE: Echipa de start a Spartei Praga

UPDATE: FCSB a anunțat primul 11 pentru meciul de la Praga:

UPDATE: Cum ar putea arăta echipa de start: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic - Lixandru, Șut - Baeten, Olaru, Băluță - Miculescu.

Știrea inițială

Sparta Praga și FCSB vor evolua în prima manșă a turului III preliminar din Champions League, de la ora 21:00, în Cehia, meciul fiind transmis exclusiv pe VOYO.

„Roș-albaștrii” au trecut la limită de Maccabi Tel Aviv, 2-1 la general, după ce în tur, pe stadionul ”Steaua” din Ghencea, cele două echipe au remizat 1-1. În retur, FCSB s-a impus cu 1-0.

În Superligă, campioana FCSB a înregistrat un început neașteptat de slab. După primele trei etape, echipa lui Elias Charalambous nu a bifat decât două remize - 1-1 cu U Cluj, și 2-2 cu nou-promovata Unirea Slobozia - și o înfrângere în fața Oțelului Galați, scor 0-2.

De partea cealaltă, tot în turul II al Champions League, Sparta Praga, campioana în exercițiu a Cehiei, nu a stat la discuții cu Shamrock Rovers, peste care a trecut cu scorul general de 6-2.

Pe plan intern, Sparta a triumfat în amebele partide pe care le-a disputat până acum în campionat: 2-1, cu Pardubice, și 4-1, cu Teplice).

Ultimul meci direct între Sparta Praga și FCSB a avut loc în 2026, tot în turul III preliminar al Champions League, meci în care trupa „roș-albastră” s-a impus cu scorul de 3-1, la general.

Ce a scris presa din Cehia despre Gigi Becali

Patronul campioanei României a atras atenția de nenumărate ori în presa internațională prin comportamentul și declarațiile pe care le-a făcut, iar cehii nu au trecut, nici ei, cu vederea, stilul excentric.

"Campioana Cehiei e favorită, dar încă are în amintire anul 2016, când, coincidență, a pierdut tot cu FCSB în turul trei (1-1, 0-2).

Clubul din capitala României este continuatoarea fostei echipe celebre Steaua. Încă este condusă de excentricul patron Gigi Becali și, de exemplu, îi are în lot pe câțiva internaționali români de la EURO, dar și pe Alex Băluță, fost jucător la Slavia Praga", au scris jurnaliștii de la Idnes, potrivit Sport.ro.

Lucescu Jr., fără reacție

În cazul în care va trece de Sparta Praga, FCSB va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre Malmo FF şi PAOK Salonic, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu, potrivit tragerii la sorţi efectuate, luni, la Nyon. FCSB ar juca prima manşă în deplasare, pe 20 sau 21 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 27 sau 28 august.

La conferința de presă, Răzvan Lucescu a fost întrebat de un jurnalist grec dacă este special pentru el faptul că înaintea meciului cu Malmo știe deja că ar putea da în următoarea rundă peste campioana din țara sa natală, FCSB.

Răzvan Lucescu, tehnicianul lui PAOK Salonic, nu a vrut să comenteze în niciun fel un posibil duel cu FCSB sau Sparta Praga.

"Nu știu. Mai există un meci după cel cu Malmo de pe 13 august? Nu știu. Pentru noi este doar un meci, de fapt o dublă contra lui Malmo. Nimic altceva! Nu-mi pasă, nu știu, nu vreau să știu. Există doar o dublă!", a spus Răzvan Lucescu.

Laude de la Praga

Qazim Laci (28 de ani), mijlocașul Spartei, a vorbit despre duelul cu FCSB și a ținut să laude campioana României.

”Ne dăm seama că va fi unul dintre cele mai importante meciuri ale acestui sezon. Anul trecut nu am reușit să învingem Copenhaga în această rundă. Dar cred că vom folosi experiența câștigată în sezonul precedent. Vom face totul pentru a avansa de data aceasta.

Am văzut meciurile lor. Avem o idee despre cum joacă. Îl cunosc personal pe antrenor de pe vremea când am fost în Cipru. Este cea mai mare echipă românească. Cu siguranță îi tratăm cu respect. Au și jucători buni în echipă. Dar vrem să ne concentrăm în principal asupra noastră.

(n.r.- despre Krasniqi) A venit din liga din România. Desigur, acesta este un avantaj. O cunoaște pe FCSB, ne poate ajuta. Pe de altă parte, nu ne concentrăm prea mult pe adversar. Suntem mult mai concentrați pe modul nostru de a juca”, a declarat Laci, potrivit site-ului oficial al celor de la Sparta Praga.

În altă ordine de idei, în cazul în care va fi eliminată de Sparta, FCSB va continua în play-off-ul Europa League, în care va da peste formaţia austriacă LASK Linz. Campioana României ar juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

Rezultatele tragerii la sorţi pentru play-off-ul Ligii Campionilor:

►BSC Young Boys Berna (Elveţia) - Galatasaray Istanbul (Turcia)

►GNK Dinamo Zagreb (CRO) - Qarabag FK (Azerbaidjan)/PFC Ludogorets Razgrad (Bulgaria)

►FC Midtjylland (Danemarca)/Ferencvárosi TC (Ungaria) - Slovan Bratislava (Slovacia)/APOEL Nicosia (Cipru)

►Jagiellonia Bialystok (Polonia)/FK Bodo/Glimt (Norvegia) - FK Steaua Roşie Belgrad (Serbia)

►Malmo FF (Suedia)/PAOK Salonic (Grecia) - AC Sparta Praga (Cehia)/Fotbal Club FCSB (România)

►LOSC Lille (Franţa)/Fenerbahce Istanbul (Turcia) -SK Slavia Praga (Cehia)/Royal Union Saint-Gilloise (Belgia)

►FC Dinamo Kiev (Ucraina)/Rangers FC (Scoţia) - RB Salzburg (Austria)/FC Twente Enschede (Olanda)

Meciurile din prima manşă vor avea loc pe 20/21 august, iar cele din manşa secundă pe 27/28 august.

Articol recomandat de sport.ro
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Citește și...
Cu cine va juca FCSB în play-off-ul Champions League, dacă va trece de Sparta Praga. Meciul cu cehii va fi EXCLUSIV pe VOYO
Cu cine va juca FCSB în play-off-ul Champions League, dacă va trece de Sparta Praga. Meciul cu cehii va fi EXCLUSIV pe VOYO

Echipa de fotbal FCSB, în cazul în care va trece de Sparta Praga, va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre Malmo FF şi PAOK Salonic, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu, potrivit tragerii la sorţi efectuate, luni, la Nyon.

Sparta Praga – FCSB din Liga Campionilor, exclusiv pe VOYO, marți de la 21:00. Cehii, de două ori și jumătate mai valoroși
Sparta Praga – FCSB din Liga Campionilor, exclusiv pe VOYO, marți de la 21:00. Cehii, de două ori și jumătate mai valoroși

FCSB va înfrunta Sparta Praga în deplasare, marți, de la ora 21:00, în prima manșă a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Partida este transmisă în România exclusiv de VOYO.

Sparta Praga - FCSB e marți, de la ora 21:00, EXCLUSIV pe VOYO. Confruntarea campioanelor în Champions League
Sparta Praga - FCSB e marți, de la ora 21:00, EXCLUSIV pe VOYO. Confruntarea campioanelor în Champions League

FCSB o întâlnește marți, de la ora 21:00, în prima manșă a turul 3 preliminar UEFA Champions League pe Sparta Praga, în deplasare, la cehi. Meciul este transmis exclusiv pe VOYO.

Recomandări
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire
Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire

Un grav incident de securitate a avut loc, marți, chiar în Parlamentul României. Un bărbat a pătruns în zona publică a celei mai mari clădiri administrative civile din lume și a incendiat un magazin de suveniruri.

Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani
Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani

Autoritățile au instituit stare de alertă în județele Galați și Vaslui pentru deblocarea de resurse suplimentare pentru refacerea caselor și a drumurilor distruse de viituri.