Scandalul meciului Serbia - Albania. Primarul din Pristina a invitat nationala Albaniei in Kosovo


Ultimul update: Sambata 18 Octombrie 2014 07:18
Data publicarii: Miercuri 15 Octombrie 2014 16:40
Categorie: Stiri Sport
Serbia Albania scandal

Desi a fost condamnat la nivel european, scandalul de la meciul Serbia - Albania, de marti seara, continua sa fie propagat de anumite figuri politice.

Astfel, primarul Capitalei regiunii Kosovo, Shpend Ahmeti, i-a invitat pe membrii nationalei Albaniei la Pristina, spunand ca oamenii, cu siguranta, se vor bucura sa ii vada, potrivit Balkan Web.

"Din partea orasului Pristina, ii invit sa vina cat mai repede la Pristina. Sunt sigur ca multi oameni s-ar bucura. De asemenea, ii cer premierului Edi Rama sa nu mearga la Belgrad. Nu ar fi binevenit acolo", a spus Ahmeti.

Citeste si: O drona cu un steag albanez a provocat VIOLENTE la meciul Serbia-Albania. Fratele premierului albanez a fost retinut

Premierul Albaniei, Edi Rama, urma sa faca o vizita oficiala la Belgrad, prima din ultimii 70 de ani. Insa, aceasta este pusa acum sub semnul intrebarii, in contextul evenimentelor de la meciul de marti seara.

Tensiunile etnice dintre sarbi si albanezi sunt extrem de mari, in mare parte in urma genocidului si implicit a razboiului din Kosovo, cand NATO a bombardat Serbia pentru a ii apara pe etnicii albanezi din zona, care erau masacrati de sarbi.

Desi regiunea Kosovo si-a declarat independenta in 2008, Serbia nu o recunoaste nici in prezent.

Sursa: Balkan Web

VIDEO PROTVPLUS.RO