Romania - Olanda, 1-4, LIVE BLOG: Singurul lucru pe care Olanda nu l-a ucis aseara. VIDEO

gheorghe grozav, romania - olanda

Stirileprotv.ro a transmis LIVE BLOG de pe National Arena partida dintre Romania si Olanda, din grupa de calificare pentru Mondialul din Brazilia 2014.

Somnorosi, suparati, dar cu cateva amintiri unice de pe National Arena, fanii romani pot fi tristi ca au pierdut un meci, dar au castigat ceva ce Nationala Romaniei pierduse de mult timp (vedeti ce in imaginile de mai jos).

La fel ca aseara, sunt Catalin Andrei si ne mai jucam cu cateva idei si astazi, pentru cateva ore (pana ma ia somnul :)) ), despre meciul cu Olanda.

LIVE BLOG A DOUA ZI :(

08:04 As propune un joc. Cine mai pronunta cuvantul / scrie cuvantul BATAVII, sa sara la castane, dar nu cum sare Tatarusanu la centrari. :))

Citește și
nationala romaniei
Romania - Olanda, meciul cu care nationala poate incheia anul pe locul I in cursa catre Mondial
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

08:01 Marica: "Dubla cu Ungaria va fi decisiva pentru calificarea la baraj." As spune ca orice dubla a lui Marica ar fi decisiva.

07:50 Cum radem noi de cum rad olandezii de noi dupa meciul de aseara. Iata cateva citate din presa olandeza de astazi.

Ons Oranje: "Brazilia e acum mai aproape. Olanda a obtinut o victorie excelenta, meritata, intr-o atmosfera ostila, impotriva celui mai puternic adversar din grupa." Pacat ca doar atmosfera a fost ostila :(

De Telegraaf: "Olanda pe drumul spre Rio dupa ce a surclasat Romania la Bucuresti." Cred ca mai degraba am spune Olanda a tzurcasat Romania pe National Arena.

Omroep Brabant: "Victorie mare cu Romania." Wow, nu am mai vazut un asemenea titlu pana acum. Original.

NOS: "Un succes lejer, convingator" (zici ca e reclama la o canapea)

Voetbal International: "Romania si-a spus cuvantul in startul partidei, la bara lui Torje si la ocazia lui Grozav, apoi chiar daca a introdus forte proaspete nu a mai putut inscrie". Da, singura problema e ca Romania a avut un singur cuvant de spus, in timp ce Olanda ne-a dat cu un roman intreg in cap.

Het Parool: "Bara lui Gabriel Torje a dat sperante celor din tribune ca pot asista la mult mai mult decat la o infrangere certa.". Asta este din seria "voi chiar credeti ca ati avut sanse? Haha"

07:41 Ce faceau jucatorii olandezi pe banca de rezerve in timpul meciului? Elia spre exemplu se bucura ca lumea ii face poze cu Instagram :))

07:36 La cat de rau s-a vazut nationala Romaniei la meciul cu Olanda, sper doar ca Dan Diaconescu nu se gandeste s-o privatizeze si s-o redea poporului. Cum ar suna Nationala Poporului? Snoop Dogg cred ca ar spune: "Say whaaat?!"

07:30 Iata si singurul lucru pe care Olanda nu a reusit sa-l ucida aseara. Se numeste spirit. (Nikolic de la Steaua, ca va mai amintiti imaginile cu el ametit rau in taxi, ar scrie sprit :)) ) si ar intreba daca vine si la doza sau doar la sticla 0,5.

Pentru cei care nu au apucat sa vada cum s-a transformat National Arena in timpul imnului Romaniei, iata un video care ar trebui sa ruleze inainte de fiecare meci al nationalei de acum incolo.

07:00 Neataaaaa. Credeati ca ati scapat de mine? Nu se poate asa ceva. Am pentru voi cateva imagini absolut fascinante de pe National Arena. M-am culcat la 2 dimineata uitandu-ma peste ce am fotografiat si ce am reusit sa filmez, iar imaginile si mai ales amintirile de pe National Arena inca imi dau fiori.

Incepem cu coregrafia impresionanta pe care peluza Nord a realizat-o inainte de meciul cu Olanda la intonarea imnului Romaniei. Revin putin mai incolo si cu video din momentul imnului.

Daca al 12 jucator are un nume in fotbal, uitandu-ma la imaginea asta zic ca ar trebui sa-l cheme Fiori :)

LIVE BLOG DE PE NATIONAL ARENA: CE N-AI VAZUT LA TV

23:50 Voiam sa incep cu altceva, dar un baiat, Cosmin, cred ca spune totul despre sentimentul de dupa acest meci pentru cineva care a fost pe National Arena:

"Romania-Olanda te face sa mergi pe jos de la National Arena pana in Titan. As fi luat taxiul, da' chiar simteam nevoia sa vorbesc singur. :) Durata: 25 de minute (cam cat le-a luat olandezilor sa rezolve treaba). Viteza: la pas, dar mai rapid ca Tamas."

Daca la golul lui Marica, am auzit din spatele meu "Aduceti pompierii, National Arena a luat foc...", acelasi lucru l-as putea spune si la final. Insa stadionul a luat foc de furie.

Sa recunoastem, a cam fost deranj oranj pe National Arena.

E greu vezi ca un stadion sa se goleasca atat de repede, chiar si cand sunt peste 52.000 de suporteri in tribune, asa cum s-a intamplat la finalul meciului dintre Romania si Olanda. Un meci epuizant pentru toata lumea, in fata unei echipe care a venit sa joace contra unui adversar ce in grupe ii era egal, macar la nivel de punctaj.

In fata unui public care a stabilit un record istoric de asistenta pe National Arena, 53.329 de fani prezenti la meci, Romania a parut sufocata de presiunea unei arene ce de aceasta data nu a mai fost supraevaluata. A fost "supraevoluata".

Daca Torje a lovit bara in minutul 3, facandu-i pe toti cei de aici sa viseze deja la un mondial la care n-am mai fost de pe vremea cand multi din actuala echipa a lui Piturca inca butonau pe posturile de desene animate, Lens i-a facut pe cei lenti din fata sa in minutul 9 si a marcat primul gol al meciului, dupa inca o iesire slaba, ca multe altele, a lui Tatarusanu, cu un sut de la 16 metri sub bara.

In minutul 29, Martins Indi, capitanul de 22 de ani al lui Feyenoord, a dus scorul la 2-0 si acolo parea ca se incheie totul. Recordul, drumul invincibil.

National Arena a erupt insa in minutul 40, cand Marica a marcat cu un sut de la 17 metri pe langa bara, pentru ca numai 6 minute mai tarziu, Olanda sa primeasca un penalty si sa marcheze prin van der Vaart.

In finalul de meci, Romania a luat parca toate deciziile gresite din lume. Olanda nu a parut ca joaca un meci pentru un scor de dimensiunile unui 4-1, asa cum a devenit in minutul 84, cand van Persie a ramas singur cu Tatarusanu si a inscris, cum nici Romania nu a parut ca joaca un meci de dimensiunile a numai 90 de minute.

Eu sunt Catalin Andrei si va multumesc ca ati ramas alaturi de mine pe Stirileprotv.ro pentru acest LIVE BLOG.

Bine, stati asa, nu vreau sa inchei seara intr-o nota de Alfred Hitchcock plus Tim Burton plus Familia Adams plus orice clip ciudat pe care Lady Gaga il va mai lansa vreodata...

Mai am o gluma buna acum in cap... dar nu v-o zic. O las pentru data viitoare :)

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre fotbalul din spatele meciului, va invit pe LIVE-BLOGUL realizat de colegul meu de la Sport.ro, Dan Pavel. Am incercat sa nu ne uitam in monitorul celuilalt cand am scris. Jur :))

Min 90. Final de meci, iar arena s-a golit parca mai repede ca niciodata. Jucatorii Romaniei au fost aplaudati, insa infrangerea incurca putin grupa.

Min 84. Este greu de descris ce se intampla pe National Arena. Furia, neputinta si probabil epuizarea psihica au transformat aceste tribune si echipa Romaniei intr-o mana de oameni nervosi si fara idei clare. Fiecare se exprima cum ii vine, atat in tribune, cat si in teren, iar meciul deodata pare incheiat, cand van Persie ajunge singur cu Tatarusanu si marcheaza pentru 4-1.

Min 82. Romania cere un penalty la o interventie asupra lui Adi Popa in careu, arbitrul n-o da. Apoi inca o decizie, la cateva secunde, ciudata, impotriva Romaniei transforma stadionul intr-un vulcan. Craig Alexander Thomson este oficial dusmanul stadionului in acest moment. "Hootii, hoootiii, hoooootiii", urle suporterii prezenti pe National Arena. Tot momentul a durat mai bine de 3 minute.

Min 76. Mutu este introdus in aplauzele celor 52.000 de suporteri, in locul lui Gicu Grozav.

Min 71: Tot stadionul a inceput sa strige "Mutu, Mutu, Mutu", Piturca mai poate face o singura schimbare, iar Gicu Grozav cu a parut in acest meci in cea mai grozava forma a sa de pana acum.

Min 65. A iesit Torje, a intrat "motoreta" Adi Popa de la Steaua. Fanii au reprize de scandal cu centralul partidei.

Min 61. Romania - Olanda a atins un record istoric de asistenta pe National Arena: 53.329 de suporteri sunt prezenti la acest meci.

Min 60. Prima schimbare facuta de Piturca: A iesit Bourceanu, a intrat Lazar.

Min 54. Am aflat ca antrenorul lui Real madrid, Jose Mourinho, s-ar afla in tribune. Cica se uita dupa 3 jucatori. Sunt sigur ca in urmatoarele 12 ore Gigi Becali va spune ca a venit sa-l sustina pe el in alegeri. Intre timp nu au fost ocazii foarte importante.

Min 52: Cam cati decibeli poate atinge vocea unui om? Va rog, cautati pe Google, spuneti-mi si mie pentru ca e o fata in spatele meu care cauta sa bata recordul asta. Vreau sa stiu la ce sunt supus aici.

Min 51. O mica gluma din tribune despre marcatorul primului gol, Lens: "Pai, numai unu-i Lens, ca restu-s lenti"

Min 46. A inceput repriza secunda.

PAUZA 22:02 Tocmai am auzit vorba: "Lasa, ca ramanem oricum in cartile cailificarii." Acum inteleg ceva. Am ramas in atatea carti din-astea in ultimii ani, incat ne-am deschis o Biblioteca Nationala.

PAUZA 21:57 Programul Calusarilor s-a incheiat, iar jucatorii de rezerva ai Romaniei pot face miscari de incalzire pe toata jumatatea proprie de teren.

PAUZA 21:56 Cum ar fi ca la urmatoarele meciuri de acasa, Steaua, Dinamo si nationala sa acuze ca starea proasta a gazonului e din cauza calusarilor :))?

PAUZA, 21:52: Ma intreb cam ce discuta in acest moment doi fani olandezi prezenti in tribunele stadionului, in timp ce se uita la Calusari: "Auzi, dar astia ce au legalizat pe aici?" :)) (Si asta daca ar fi pe TV, ar avea AP scris pe ecran)

PAUZA: Spectacol oferit la pauza de Calusari. Chiar daca starea de spirit nu este foarte buna din cauza scorului, lumea i-a alaudat cand muzica a inceput.

Min 46: Penalty pentru Olanda :( "Apaaaraaa Tatarusaanuuuu", se aude din spatele meu, dar din pacate van der Vaart a marcat. Romania 1-3 Olanda.

Min 44: "Chemati pompierii, ca National Arena a luat foc la  golul lui Marica", a strigat un fan din spatele meu.

Min 41: Marica a anuntat inainte de meci ca ii promite tatalui sau ca va marca.

Min 40: GOOOOOOOOOOOOOOOL, GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMANIAAAAAA! "A marcat in minutul 40 Cipriaaan...", spune crainicul. "MARICAAAA", urla tribunele. Marica a marcat cu un sut de la 18 metri, pe langa bara.

Min 37: Romania scoate un corner, iar stadionul revine la viata. Atacul se prelungeste pentru minute bune, dar nu tragem la poarta. Cred ca nici in cele mai mari telenovele facute vreodata, lumea nu s-a jucat asa cu sentimentele altora.

Min 33: Daca se intampla sa ma misc "in reluare" cu fazele de meci, nu pot decat sa aplic clasicul nu sunt (neaparat) eu de vina. Netul pica mai rapid ca austriacul Felix aici pe National Arena. Ma gandesc la voi insa si scriu totul intr-un notepad, salvez, iar cand netul isi revine, postez pe site :)

Min 29: Singurul colt de stadion care chiar a vrut sa vada faza din acest minut a fost cel ocupat de olandezi. Olanda are 2-0, prin golul lui Martins Indi, din cativa metri cu poarta goala. Golul a venit tot dupa o faza fixa. Din seria, FIX ce ne mai trebuia :(

Min 26. Olanda nu ataca, dar profita de fiecare eroare facuta de jucatorii lui Piti sa se apropie de poarta. Si erorile tot apar.

Min 20: Faza de contraatac a Romaniei, incheiata insa cu o centrare prea puternica a lui Torje, care depaseste careul si se duce in aut de poarta.

Min 19: Olanda trece pe langa o noua sansa de a marca, dupa o serie de erori facute de fundasii nationalei lui Piturca. Lumea este vizibil iritata la fiecare pasa gresita, dar nu inceteaza sa cante.

Min 11: Olanda a inceput meciul cu un gol norocos, iar Romania, sustinuta mai puternic ca niciodata de 45.000 de de fani ataca. Fiecare faza se transforma intr-un sut si fiecare scandare mica "Rooomaniia" se transforma intr-un vulcan de strigaturi.

Min 9: "Nuuuuuuu" se aude din tribune, in timp ce Olanda deschide scorul cu un sut al lui Lens sub bara de la 16 metri, dupa o respingere modesta a lui Tatarusanu.

Min 3. Lovitura libera pentru Romania de la 20 de metri, Torje e langa minge, din tribune se aude "eeeeeeeeeEEEEEE", Torje se apropie de minge, oamenii se ridica in picioare asa cum mie mi se ridica parul pe maini cand incerc sa fiu atent la ce se intampla in jurul meu, Torje trage, mingea izbeste bara si un oftat urias se aude din tribune, de aici de langa Muncii si pana in cartierul Militari.

Min 2. "La puscarie, Mitica la puscarie" si "Cu ungurii afara din tara" sunt doua dintre scandarile pe care cei 45.000 de oameni le-au rostit in ultimele minute.

Min 1. Meciul a inceput, iar fiecare atingere de balon a olandezilor este intampinata cu huiduieli.

21:00 O sa fac un live text, despre fotbal, despre Romania, despre atmosfera si despre un fenomen pe care acest stadion l-a readus la viata odata.

20:59: In peluza Nord a fost afisat un banner urias pe care scrie: "Cu torii eram regimente romane: Moldova, Muntenia, Ardeal"

20:58 M-am oprit din scris pentru nu puteam. De 10 minute, 40.000 de steaguri ale Romaniei au fost ridicate in aer, iar imnul Romaniei a fost cantat ca niciodata. Atmosfera este absolut incredibila. Dumnezeule ce atmosfera este aici.

20:47 Sandra Izbasa a luat microfonul in mijlocul gazonului si a strigat: "Hai Romania!" Alaturi de ea sunt si ceilalti campioni olimpici, dar si campionul roman la Jocurile Paralimpice, Eduard Carol-Novak.

20:41 Medaliatii olimpici de la Jocurile de la Londra sunt prezenti si aplaudati de 35.000 de suporteri, cati sunt ei in acest moment in tribune, iar pe tabela sunt prezentate imagini cu momentele emotionante care au adus atatea bucurii Romaniei in aceata vara, la JO 2012. In timp ce imaginile curg, suporterii urla "Rooomaniiiaa"

20:36 Fiecare jucator al nationalei Romaniei este rostit cu toata forta de fiecare fan prezent aici in tribune.

"Taaataaarusaaaanuuuuuu, Chiiiiriicheeeees, Maaaaaricaaaaa, Torrrjeeeeeee, GROZAAAAV, Goiaaaaaaan, Pintiliiiii (care suna cel mai amuzant), Staaancuuuuu.",
se aude numele fiecarui jucator in parte. Cum sa nu te treaca putin fiorii cand atatia oameni traiesc fiecare secunda de parca ar fi ultima... de asteptare pana la calificarea pentru un mondial.

20:35 Dupa ce au aflat ca la Bucuresti iarba este 1 milion de euro, fanii olandezi se bucura inainte de meci cum stiu ei mai bine. Cantant ca nebunii pe Natonal Arena.

20:33 "Nambăr tu, van Rhijn" - asa striga crainicul stadionului fiecare jucator al Olandei, cu pauze elegante intre nume ca publicul sa huiduie sanatos. Van Persie a fost de departe cel mai huiduit om de pe National Arena. si nici n-a inceput meciul.

20:31 Va reamintesc ca pe www.sport.ro puteti urmari LIVE TEXT faza cu faza Romania - Olanda. Dan Pavel, colegul de la Sport.ro va asteapta insa pe un LIVE BLOG tactic, in timp ce aici pe Stirileprotv.ro aveti un LIVE BLOG, sa-i spunem, practic :)

20:22 Echipa de start a Olandei: Stekelenburg, van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi, Nigel de Jong, Narsinghm Strootman, van Persie, van der Vaart, Lens.

20:17 Am observat ca fanii olandezi nu au mai fost izolati intr-un sector din inelul 2 al peluzei nord, ci au fost pusi acum in primul inel din coltul peluzei sud, printre romani. Probabil toata lumea este prietenoasa cu ei pentru au venit cu CHEC de joc :)) (da, asta e gluma care ar aparea pe TV cu mesajul clasic, AP)

20:15 Iata ce scrie Ionut Bradean, un fan al nationalei, inainte de meci, pe contul sau de Twitter.

20:09 Mesajul lui Mutu pe Facebook inaintea meciului cu Olanda: "Ce ar insemna o viata fara amintiri?". Adevarul este ca Mutu chiar are ce sa povesteasca. Glumind putin, sper ca nu s-a referit la faptul ca si-ar fi uitat fierul de calcat in priza sau ceva :))

20:06 Fiecare fan va primi si un steag in momentul in care se va aseza la locul sau. 45.000 de steaguri pentru o coregrafie fantastica si o atmosfera de mondiale.

20:05 Ultimele pregatiri inainte de meci:

20:00 Din statia de amplificare a stadionului a inceput sa se auda: "Buna seara doamnelor si domnilor si bine ati venit sa sustineti nationala Romaniei". Desi sunt numai cateva mii de oameni momentan, stiu sa faca un mic vacarm. Sunt curios cum va arata cand tribunele vor fi pline.

19:45 Avem echipa de start a Romaniei. Piturca va baga in teren acelasi 11 de start ca in meciul cu Turcia.

Tatarusanu - Tamas, Chiriches, D. Goian, Rat - Pintilii, Bourceanu - Torje, Bogdan Stancu, Grozav - Marica

19:41 In boxe canta Parov Stelar. Acum sa vedem cine va avea atac stelar in seara asta: Piturca sau van Gaal?

19:39 Daca le-am zice olandezilor ca in Bucuresti iarba e 1 milion de euro...

19:35 Mmmmm, foarte bun hot-dogul pe National Arena.

19:34 Jucatorii olandezi inspecteaza terenul. Nimeni nu-i baga in seama. La boxe canta Pitbull sau, ma rog, ce face el acolo.

19:33 Un suporter al nationalei de aproximativ 60 de ani a aflat ca din nefericire are bilet pe ultimul rand de pe stadion. Arata la fata de parca a inceput de ieri urce scarile. Na acum... am vrut stadion mare?

19:30 Dialog intre stewarzi: "Atentie la fani, ca migreaza" :)) Si apropo de fani, aud de la cineva de pe aici: "Las' ca facem noi din ei Nationala Deranj, nu Oranj :))"

19:28 Din boxe se aude puternic "nossa... nossa...", stadionul este 5% plin (zice matematicianul din ochiul meu), iar jucatorii olandezi tocmai au ajuns de la stadion, ma anunta Dan Pavel de la Sport.ro.

19:23 Ce mesaj a postat Ciprian Marica pe Facebook inainte de meci:

"Daca nu ati prins bilet la meci, puteti incuraja echipa nationala si din fata televizorului. Asezati-va comod in fotolii, iar la ora 21.00 strigati ca pe stadion: Romania! Hai sa repetam aici: Haiii Romaniiiiaaaaaaa!!!! :-)"

19:13 Si a inceput si Inna sa canteeee. Chiar ma intrebam cum de n-am auzit-o pana acum. :|

19:05 Jucatorii nationalei Romaniei au intrat sa inspecteze gazonul in aplauzele facute de cateva sute de fani ajunsi la meci si atmosfera incepe sa se incinga aici. Va garantez ca asta este 1% abia din ce se va intampla in aceasta noapte in fata Olandei. Iata VIDEO cu momentul. 

19:02 EA Sports FIFA a intrebat pe Twitter care este cel mai important meci al serii. Se pare ca Romania - Olanda se afla printre meciurile favorite ale fanilor.

18:58 Am gasit un pont pe Twitter. Cum castigi sigur 207 euro la pariuri pe meciul Romania - Olanda. Dau click, ca, na, stiti cum e :), si ajung pe un site cu un banner cu o vaca sau ceva de genul. Ies repede si ma intreb: "Acum cine ar da click pe asa ceva sa vada o vaca? Un b... Un? Un?" :))

18:51 Iata si un video de pe stadion, filmat acum cateva minute. Intre timp nu mai e imnul care cred ca a fost dat de atat de multe ori incat si olandezii l-au invatat pana acum. In boxele stadionului acum cand Connect-R sau ceva de genul. E remix oricum, Bamboo style, asa. :) Un fel de "pentru dupa meci".

18:47 Stewarzii s-au impanzit prin stadion. Langa mine este unul tare nelinistit, vizibil afectat de miza meciului (adica aproape sigur, ce sa mai). Ma mir totusi ca Inna nu a fost data in difuzoare pana acum. Altadata era si invitata sa cante la meciurile nationalei.

18:38 Pe Twitter nu exista check-in, dar asta nu inseamna ca nu poti sa anunti ca ai ajuns la meci. Iata ce a scris un fan al nationalei Romaniei.

18:36 Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Mutu, rapperul Cabron, isi anunta prezenta la meci.

18:22 Nu ma credeati cand va ziceam de Adi Minune si concertul sau de langa stadion? Iata ce imagine am gasit pe Sport.ro - foto aici.

18:18 Incepe sa bata usor vantul pe aici pe sus, iar eu tind sa cred ca nu a fost o greseala sa-mi iau fularul cu mine. Da' chiar, cum ar fi sa te duci intr-un magazin si sa-ti cumperi un fular cu... tine? Jose Mourinho cred ca poate sa ne explice cum vine asta.

18:16 Scuzati-ma ca nu am scris Romania cu R mare :), dar sa tastezi mult pe telefon e foarte, dar foarte obositor. Like cine de de-acord cu mine. Ah, stati, nu suntem pe Facebook.

18:14 Cand Romania casiga ultimul meci cu Olanda, puteai sa-ti faci "soc. credit doar cu buletinul!". Acum cu buletinul tot ce poti sa mai faci e sa intri la meciurile Stelei cand Gigi Becali e suparat pe suporteri.

18:13 Putinii fani care intra acum pe National Arena sunt intampinati cu imnul.

18:12 Informatii secrete de la colegul de langa mine de la Sport.ro. Cica Adi Minune are concert la 3 minute de stadion, la o petrecere privata. Cine canta "vreau o minune" in seara asta? :))

18:11 Sunt convins ca multi ar vrea sa cante Ciuleandra la fiecare gol al nationalei cu Olanda, dar sa recunoastem ca nici scorul asta de pe tabela nu ne-ar deranja.

18:00 Luminile incep sa se aprinda, portile stadionului s-au deschis in acest moment.

17:58 Avem si un live video de la National Arena. Click aici

17:38 Gabi, un mare fan Liverpool si U. Craiova, dupa ce am anuntat ca Piturca va folosi tactica 4-5-0-0-0 pe National Arena, ma intreaba in gluma:

Gabi: - Tare tactica lui Piturca. Dar unde e al 11-lea jucator?
Eu:
- Piturca e arogant. Joaca cu un om in minus. Pe al 11-lea jucator il cheama Bluf.

Corect, nu?

17:37 Pentru prima data in ultima ora, Ciuleandra nu se mai aude! In sfarsit! (Ciuleandra va fi pus la fiecare gol al Romaniei reusit acasa, conform unui contract de sponsorizare.) Dar stati, acum au pus iar imnul Romaniei. Scriu c-o mana, cealalta e pe inima :))

17:23 Am auzit ca gluma de mai jos cu Piturca si Alex Velea a aparut si la ProFM. Dar in alta ordine de idei, imi pare rau ca stau in ultimul rand de la masa presei si nu mai pot asculta dialogurile dintre stewarzi. Va garantez ca ceva mai amuzant de atat nici Seinfeld nu a scos in serialul sau.

17:21 Dilema: Dupa ce ca ne tin departe de Schengen, credeti ca olandezii ne vor tine afara si de la Mondiale? :(

17:19 Colegul meu Dan Pavel de la Sport.ro vine la mine, imi arata catre cei care lucreaza si inspecteaza in acest moment terenul si ma intreaba: "Auzi, ma, omul ala cu liniile e Mutu?" :)) Puteti sa urmariti live-blogul sau de pe Sport.ro accesand acest link.

17:18 Am gasit pe Twitter un fan olandez care va vedea meciul Romania - Olanda din piscina sa. O zice chiar el: (da, daca dati Google Translate, chiar asta spune)

17:10 Ma intreb cati dintre oamenii politici romani care vor veni la acest meci vor huidui imnul Olandei pentru ca nu vor sa ne lase in Schengen :)) 

17:09 Au inceput probele de sunet pentru cele doua imnuri. Nu ar fi ciudat ca si DJ-ul sa fluiere de incalzire peste cel al Olandei?

17:05 Pentru cei care nu au fost pana acum la un meci pe National Arena, fie ca este este vorba de un meci al nationalei, al unei echipe de club din Romania sau ca a fost vorba de finala Europa League, experienta acestui stadion pentru mine, mai ales inainte de fiecare meci este playlistul. Iar cand e vorba despre un meci al nationalei, mai nou auzi Ciuleandra atat de des incat ca dupa primele 40 de auditii iti vine ori sa joci de nervi pe mese, ori vrei sa renunti la cetatenie pe loc si sa traversezi granita in orice directie. "Alooo, Rafaeeel (van der Vart), mai e un loc in autocar?". Platesc drumul.

16:45 Am ajuns pe National Arenaaaa. Bine, puteam sa va spun treaba asta inca de acum 20 de minute, doar ca intre timp Paul Zaharia, ofiterul de presa de la FRF ne-a plimbat mai mult prin stadion pana sa hotarasca unde sunt locurile noastre decat autobuzul turistilor din Bucuresti. Omul este foarte meticulos, iar noi (eu si colegul de la Sport.ro, Pavel Dan) se pare ca avem forta sa urcam la fel de multe trepte ca marele erou Rocky, inainte de o lupta pentru centura mondiala.

16:00 Avand in vedere ca meciul acesta va fi LIVE BLOG atat pe StirileProTV.ro, dar si pe www.sport.ro, unde puteti fi alaturi de colegul meu Dan Pavel, e corect sa spunem ca meciul a fost blogat la pariuri? :)

15:43 Iata mesajul unui fan olandez din Limburg, inainte de meci: "Abia astept Romania - Olanda. Sper intr-un 1-3." Voi pe ce scor puneti pariu?

15:25 Ma pregatesc sa plec la stadion. Daca multi isi vor lua cu ei fularele cu Romania, eu mi-am bagat in geanta un sanatos fular de iarna. Pentru ca oricat de incendiara ar fi atmosfera pe National Arena, de frig nu scapi.

15:10 Martins Indi, inainte de meci: "Romania are un moral bun si 50.000 de oameni in spate". Hai ca a inteles cum sta situatia pentru aceasta partida.


14:50
Mesaj de la Felix Baumgardner inainte de meci :))

Felix Baumgartner Romania - Olanda

 

 

 

 

 

 

 

14:30 Hai, ochelarii pe nas, sa ne uitam la cifre. Cum arata clasamentul din Grupa Romaniei, dupa 3 etape disputate: 1. Olanda - 9 puncte, 2. Romania - 9 puncte, 3. Ungaria - 6 puncte, 4. Turcia - 3 puncte, 5. Estonia - 0 puncte; 6. Andorra - 0 puncte

14:10 Ca sa nu ma injure nimeni ca nu l-am zis, desi majoritatea il stiu, iata lotul Romaniei pentru acest meci: Tatarusanu, Pantilimon, Rat, Tamas, Goian, Chiriches, Gaman, Gardos, Luchin, Latovlevici, Grigore, Cocis, Torje, Lazar, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Maxim, Popa, Mutu, Marica, Stancu, Grozav.

13:45 Stiu ca toata lumea vorbeste acum de golul norocos marcat de Goian cu Olanda in 2007, acel gol din offside de la Constanta, pe ploaie, noroaie si furtuna, cu care ne-am calificat la Euro 2008. Eu ma intreb cati din Olanda isi mai amintesc de marcatorii Huntelaar si Van Persie de la Euro sau Robben, Babel, Cocu si Kuyt din 2005. Da, Olanda de fiecare data cand ne-a batut in ultimii 7 ani a facut-o cu 2-0.

13:30 Sa vorbim si despre lucruri serioase, nu? Iata lotul Olandei cu Romania. Vi-l spun eu acum, pentru ca la statia de amplificare de pe National Arena nu se va auzi din cauza huiduielilor. Portari: Maarten Stekelenburg, Vorm, Vermeer; Fundasi: Heitinga, Vlaar, Indi, Rhijn, Janmaat, Viergever, Douglas; Mijlocasi: van der Vaart, Nigel de Jong, Afellay, Emanuelson, Strootman, Clasie; Atacanti: Kuyt, van Persie, Huntelaar, Elia, Lens, Narsingh.

13:00 Cica dupa ce Victor Piturca a anuntat ca este multumit cu un rezultat de egalitate in meciul cu Olanda, Alex Velea i-a dedicat piesa "Dragostea se face-n minim 2-2" :))

12:44 Lotul Olandei pentru acest meci este evaluat la fix 200 de milioane de euro. Sper ca in teren sa fie o suma la fel de supraevaluata ca si stadionul lui Sorin Oprescu :))

12:30 Nu stiu cati dintre voi ati auzit de Martins Indi. Nu, nu este o trupa indie, ci unul dintre fundasii puternici ai Olandei convocati pentru acest meci. Are 20 de ani, e crescut de Feyenoord, are un fizic bun pentru orice gala K1 si, ca foarte multi olandezi, e nascut in Portugalia. De ce va vorbesc de el? Presa din Olanda tocmai a anuntat ca van Gaal l-a numit pe el principalul responsabil pentru blocarea lui Torje in acest meci. Selectionerul Olandei il considera pe fostul dinamovist cel mai mare pericol din lotul lui Piturca. 

12:10 Cum am spus si la inceput, cred ca am aflat care e tactica secreta a lui Victor Piturca. 4-5-0-0-0. Nu stim cate goluri vom da cu tactica asta, dar sigur vom avea pulsul la fel de ridicat ca si Felix Baumgardner inainte sa sara din cosmos. Recunosc, acum dau play iar la saritura, inca nu m-am saturat sa vad pamantul de la 39.000 de metri altitudine. Vreti si voi? Iata aici video.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cei care vor bilete la meciul Romania-Olanda sunt nevoiti sa cumpere de la speculanti
Cei care vor bilete la meciul Romania-Olanda sunt nevoiti sa cumpere de la speculanti

Cei care nu si-au luat inca bilete la meciul Romania-Olanda sunt acum la mana bisnitarilor. Ori au ocazia sa vada partida cot la cot cu milionarii, care vor sta la tribuna VIP,  unde un loc costa intre 600 si 800 de lei.

Romania - Olanda, meciul cu care nationala poate incheia anul pe locul I in cursa catre Mondial
Romania - Olanda, meciul cu care nationala poate incheia anul pe locul I in cursa catre Mondial

Romania - Olanda este in acest moment cea mai importanta partida pentru o generatie care viseaza sa prinda primul mondial pentru noi din 1998 incoace.

Turcia - Romania, 0 - 1. A treia VICTORIE CONSECUTIVA in preliminariile pentru CM 2014
Turcia - Romania, 0 - 1. A treia VICTORIE CONSECUTIVA in preliminariile pentru CM 2014

Romania invinge Turcia in infernul de pe Saracoglu, in preliminariile pentru Mondialul din Brazilia. Echipa noastra a obtinut pana acum 9 puncte, in trei meciuri. Comenteaza Turcia - Romania pe www.sport.ro!

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.