România a debutat cu victorie în preliminariile EURO 2024, după 2-0 cu Andorra

fotbal romania
ACEBOOK/ ECHIPA NAȚIONALĂ DE FOTBAL A ROMÂNIE

Naţionala de fotbal a României a învins Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, la debutul său în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

România a câștigat în Andorra prin golurile marcate de Man, în minutul 35, respectiv Alibec, în minutul 50. Gazdele au jucat ultima jumătate de oră cu un om mai puțin, după eliminarea lui Rebes.

Ehipele aliniate de cele două naționale și schimbările făcute.

ANDORRA: 12. Álvarez – 3. M. Vales (19. Guillén ’60), 4. M. Rebés, 5. Alavedra, 8. M. Vieira, 11. A. Rosas (9. R. Fernández ’72), 15. San Nicolás (21. M. García ’86), 16. A. Martínez (14. E. Vales ’72), 17. Joan Cervós (7. Pujol ’86), 18. C. Rubio, 20. Llovera. Selecţioner: Koldo Álvarez

Citește și
România - Germania 0-1, în etapa a doua a preliminariilor CM 2022
România - Germania 0-1, în etapa a doua a preliminariilor CM 2022
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

ROMÂNIA: 12. Radu – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin (6. Băluţă ’65), 11. Olaru (14. M. Marin ’65), 10. Stanciu-cpt. (19. Tănase ’78) – 21. Moruţan (17. Dobre ’72), 7. Alibec, 20. Man (22. Oct. Popescu ’72). Selecţioner: Edward Iordănescu

Cartonaşe galbene: Llovera ’12, Rebes ’59, ’61 / R. Marin ’23, Oct. Popescu ’78, Drăguşin ‘88

Cartonaş roşu: Rebes ‘61

Au marcat: Man ’35, Alibec ’50

Următoarea partidă a României este programată în 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu selecţionata Belarusului.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat că prima reprezentativă va avea o misiune dificilă în partida cu Andorra, o selecţionată care în opinia sa se sacrifică şi ştie să sufere pentru a obţine un rezultat pozitiv.

”Vom avea de tras destul de mult. Trebuie să fim conectaţi şi atenţi. Andorra este o echipă cu inimă mare, care ştie să sufere, care se sacrifică şi care a produs în trecut anumite rezultate. Mă refer la un 0-1 cu Austria, meci pierdut în minutul 88, apoi la un 1-2 cu Ungaria şi altele... Iar atunci da, declaraţiile mele şi optimismul meu nu sunt suficiente pentru a câştiga.

Trebuie să arătăm că tot ce am vorbit putem să şi punem în practică. Mă bucur că va fi un număr foarte mare de români în tribune şi avem o datorie faţă de ei ca să îi facem fericiţi. Sunt jucători care ne lipsesc, dar este o campanie a calificării şi nu a scuzelor.

Trebuie să găsesc soluţii, nu e uşor când se schimbă lucrurile de la o zi la alta, când ai patru jucători cu probleme medicale pe aceeaşi poziţie. Încercăm să analizăm şi mâine să luăm decizia cea mai bună care să contribuie la o victorie pentru România”, a spus el.

”Venim după 7-8 ani de secetă, există o presiune mare în jurul echipei naționale”

”Privim cu entuziasm acest început de campanie, cu energie bună şi cu încredere. Dar e adevărat că aceste lucruri nu sunt suficiente. Începând cu jocul de mâine trebuie să fim extrem de motivaţi, concentraţi, atenţi la fiecare detaliu.

Trebuie să înţelegem că vom avea în faţă un adversar care va pune foarte mult suflet în joc, sunt multe lucruri bune pe care le-am văzut la naţionala Andorrei. Venim după 7-8 ani de secetă, există o presiune mare în jurul echipei naţionale, există dorinţă la fel de mare, dar trebuie să ştim să gestionăm toate aceste lucruri în favoarea noastră. Iar mâine trebuie să aducem trei puncte în clasament pentru că altă variantă nu avem”, a adăugat selecţionerul.

Edward Iordănescu nu a dorit să comenteze acuzele din ultima perioadă privind neconvocarea jucătorilor Ianis Hagi şi Andrei Ivan, dar a subliniat că răspunderea este în totalitate a sa.

"Nu pot comenta despre jucători care nu sunt cu noi aici. Cu tot respectul pentru ei, focusul meu total e pentru joc. Responsabilitatea este a mea, decizia este a mea. Mi se pare că avem 'calitatea' asta... şi nu a început cu venirea mea la naţională, ci are un trecut lung în spate... de a crea foarte multă presiune artificială. Această presiune nu face bine naţionalei.

Dar sunt aici, am spus 'Da' când am fost ofertat, deci asta înseamnă că îmi asum tot pachetul. Repet, este responsabilitatea mea. Restul pot face aprecieri, sunt liberi să o facă, însă eu hotărăsc", a precizat tehnicianul.

”Mi-am asumat anumite decizii cu care eu nu am fost confortabil”

"Cam 90% dintre jucătorii convocaţi acum sunt dintre cei care au fost în ultima perioadă. Ne dorim să construim un nucleu, campania e foarte scurtă şi nu putem facem foarte multe modificări. Riscăm să lăsăm un talent pe afară? E posibil, dar îmi asum şi asta. Dacă cineva va avea continuitate 3-4 luni, cu siguranţă avem ochi să-l vedem.

Uşa naţionalei este deschisă pentru oricine, dar nu se va mai intra atât de uşor. Îmi doresc omogenitate, mentalitate şi stare de spirit. Şi lucrurile acestea nu le putem face dacă schimbăm de la un meci la altul extrem de mult. Pot să spun că eu mi-am asumat anumite decizii cu care eu nu am fost confortabil. Sunt măsuri pe care le-am luat şi cu care nu sunt confortabil şi nu-mi plac.

Dar erau necesare şi mi le-am asumat. Eu de când am venit am avut un mesaj foarte clar pe care nu l-am schimbat. Cine l-a înţeles este aici şi va fi în continuare, cine nu, e problema lui", a mai spus Iordănescu.

Selecţionerul susţine că nu se poate spune că grupa României din aceste preliminarii este accesibilă.

"Nu sunt de acord cu cei care spun că e o grupă foarte accesibilă. Suntem acasă de opt ani, nu mai putem vorbi despre grupe accesibile. Dar dacă facem comparaţie cu alţi posibili adversari, da, avem o şansă. Cât de mare este, depinde doar de noi. Avem nevoie de mentalitate, de orgoliu. Nu trebuie să uităm că suntem români şi avem o datorie mare faţă de suporterii noştri. Dacă România nu va fi la EURO, nu voi mai fi eu antrenorul echipei naţionale, pentru că aşa spune contractul. Şi asta mi-am asumat", a încheiat Edward Iordănescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
România joacă în Armenia în fața a peste 4.000 de suporteri. Meciul este în direct pe Pro X
România joacă în Armenia în fața a peste 4.000 de suporteri. Meciul este în direct pe Pro X

Peste 4.000 de suporteri armeni vor fi prezenţi, miercuri, pe stadion, la meciul pe care echipa naţională a României îl dispută cu Armenia, la Erevan, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său.

România - Germania 0-1, în etapa a doua a preliminariilor CM 2022
România - Germania 0-1, în etapa a doua a preliminariilor CM 2022

România a fost învinsă, duminică seara, pe Arena Națională, de Germania, scor 0-1, într-un meci disputat în în cadrul etapei a doua a preliminariilor Campionatului Mondial 2022 din Qatar.

Victorie pentru naționala U21 a României în meciul cu Malta. Ce loc ocupă elevii lui Mutu în clasamentul grupei
Victorie pentru naționala U21 a României în meciul cu Malta. Ce loc ocupă elevii lui Mutu în clasamentul grupei

Malta U21 - România U21, LIVE 0-3. Reprezentativa de tineret a României a învins, marţi, cu 3-0, în deplasare, selecționata Maltei, în preliminariile turneului final al Euro 2021, într-un meci transmis LIVE pe Pro X.

SPANIA - ROMÂNIA, 5-0, în preliminariile Euro 2020. Naționala lui Contra, îngenunchiată în Spania
SPANIA - ROMÂNIA, 5-0, în preliminariile Euro 2020. Naționala lui Contra, îngenunchiată în Spania

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, cu scorul de 5-0, de selecționata Spaniei, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Euro 2020. Românii nu au mai pierdut la un asemenea scor de la meciul cu Serbia din martie 2010.

România-Malta 1-0. Golul lui Pușcaș salvează naționala
România-Malta 1-0. Golul lui Pușcaș salvează naționala

România a învins la limită reprezentativa Maltei (1-0), în partida disputată duminică seara la Ploiești, în cadrul Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.