Cadoul lui Iordanescu pentru suporteri la antrenamentul nationalei. De ce l-a "pedepsit" pe Pantilimon

Romania

 Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, in direct la ProTV. Dupa victoria cu Albania, Vladimir Petkovic a avut un mesaj clar pentru fotbalistii romani: "Vom juca sa invingem".

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

Iordanescu l-a pedepsit pe Pantilimon la antrenamente

 Anghel Iordanescu le-a facut un cadou suporterilor. A decis sa-i lase pe suporterii prezenti la stadion sa asiste la sedinta de pregatire de duminica seara. In timpul antrenamentului, selectionerul Iordanescu s-a enervat cand Costel Pantilimon a dat in minge inainte sa-i dea voie si l-a trimis pe portar la 5 ture de alergare.

Citește și
anglia - rusia - agerpres
ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Stanciu: Noi si Elvetia suntem de aceeasi valoare ca echipa

Daca recuperarea fizica dupa efort nu este o problema pentru jucatori, Anghel Iordanescu are mult de lucru la psihicul lor. Golul fabulos marcat de Payet in minutul 89 in poarta lui Tatarusanu, ii urmareste obsesiv.

Dragos Grigore: "Trebuie sa uitam cat mai repede de acel minut '89, acea faza. Ceea ce ne-a ramas in gand este evolutia buna pe care am avut-o"

Tocmai evolutia buna din meciul cu Franta ne da sperante pentru cel cu Elvetia si pentru calificarea din grupele EURO 2016. Cu o conditie sa fim mai combativi.

Ionut Badea, antrenor secund al selectionatei Romaniei: "E important sa facem o partida buna, sa facem un meci in urma caruia sa ne bucuram de o victorie"

Nicolae Stanciu: "Cred ca este un meci decisiv cel cu Elvetia. Noi si Elvetia suntem de aceeasi valoare ca echipa. Suntem convinsi ca putem scoate un rezultat pozitiv"

Pentru o victorie cu Elvetia avem insa nevoie si de noroc care ne-a parasit pe finalul meciului cu Franta. Tocmai de aceea multi romani s-au rugat duminica pentru nationala la slujba de la Biserica Ortodoxa din centrul Parisului.

Joachim Low a laudat Romania

"Romania a jucat bine in deschidere, iar Ucraina e la fel de periculoasa" a declarat, selectionerul Germaniei, Joachim Low.

Nicolae Stanciu: “Nu vom juca la egal cu Elvetia”

"A fost incredibil sa joc intr un meci de deschidere, mi se face pielea de gaina cand ma gandesc ce am trait, e de povestit copiilor si nepotilor. Nu vom juca la egal cu Elvetia" a declarat Stanciu pentru Sport.ro.

“Toata lumea se asteapta sa atacam si jucam un fotbal frumos. Vom vedea ce tactica vom aborda. Trebuie sa vedem ce ne spune domnul Iordanescu. Noi vrem sa castigam meciul pentru ca este decisiv. Eu cred ca vom juca ofensiv", a mai spus Stanciu

Dragos Grigore: Meciul cu Elvetia este important, dar nu decisiv

Fundasul Dragos Grigore a declarat ca meciul cu Elvetia, din grupa A de la Euro-2016, este important, dar nu decisiv pentru nationala lui Anghel Iordanescu. "Doua echipe incomode, doua echipe bune. Vor fi doua meciuri la fel de dificile ca acela cu Franta. Meciul cu Elvetia e important, dar nu cred ca este decisicv. Vom intra pe teren cu gandul sa castigam acest meci. Stim ca va fi dificil, dar la finalul meciului sper sa ne putem bucura. Sigur, perioada urmatoare dupa meci, iti aduci aminte fiecare faza din partida, dar incerci sa treci cat mai repede, atunci cand este cazul. Din nefericire nu am scos niciun punct. Trebuie sa uitam meciul, sa mergem mai departe si sa jucam la fel si cu Elvetia", a declarat Grigore, relateaza news.ro.

El a mai spus ca spera ca la finalul competitiei, romanii sa fie mandri de "tricolori". "Am avut aceleasi trairi pe care le am in orice competitie. Nu ar trebui sa ne gandim foarte mult ca suntem pentru prima data la Campionatul European si sa ne afecteze aceste lucruri. Sunt totusi emotii care te pot ajuta in timpul meciului. Sper ca la finalul competitiei sa se mandreasca romanii cu echipa noastra", a adaugat el.

Cosmin Olaroiu: ''Pentru Romania va fi mai greu, trebuie sa atacam cu Elvetia si Albania''

Cosmin Olaroiu apreciaza ca pentru nationala Romaniei, va fi mai greu in urmatoarele confruntari de la EURO 2016, pentru ca trebuie sa atacam, in meciurile cu Elvetia si Albania, relateaza Agerpres. ''Pentru Romania va fi mai greu, trebuie sa atacam cu Elvetia si Albania. Chiar si cu Albania va fi un meci capital, chiar daca noi castigam cu Elvetia. E foarte greu cand pierzi primul meci din grupa, pentru ca e o presiune fantastica. Eu sper din tot sufletul sa se califice", a spus Olaroiu.

In continuare, el a preciza: "A fost mai putin norocos debutul. Am fost aproape de un rezultat care ne-ar fi ajutat mult. Valoarea si calitatea individuala au facut diferenta. In joc nu a fost mare diferenta. Din pacate, nu am fructificat ocaziile noastre. E greu cand joci cu Franta si ratezi. Cel mai important lucru a fost publicul pe care l-am castigat. Am castigat mult prin aducerea publicului aproape dupa acest meci''.

Tehnicianul a mai aratat ca a apreciat curajul tricolorilor din primul joc al grupei: ''Mi-a placut ca jucatorii au avut curaj, o atitudin

Mesajul antrenorului Elvetiei pentru Romania. Vladimir Petkovic: "Vom juca sa invingem. Nu ma gandesc niciodata la egal"

Vladimir Petkovic, antrenorul Elvetiei, a declarat dupa partida cu Albania: "Nu m-am gandit pana acum la meciul cu Romania, m-am uitat la jocul cu Franta ca un spectator. Romania a facut un meci mare. Miercuri, contra Romaniei, vom juca sa invingem. Nu ma gandesc niciodata la egal, nu face parte din mentalitatea mea", a relatat Costi Mocanu.

Primul antrenament pentru tricolori dupa meciul cu Franta

Dincolo de stresul urias de a juca in deschiderea UEFA EURO 2016, si de dezamagirea de a pierde in ultimele momente, consumul fizic a fost urias pentru fotbalistii romani. Acestia au inceput deja refacerea pentru partida de miercuri cu Elvetia, programata la ora 19 in direct la ProTV.

Tricolorii au efectuat sambata seara primul antrenament dupa partida cu Franta. Bogdan Andone s-a antrenat cu bratul drept bandajat.

"Romania a avut o zi relaxanta, cu un antrenament pentru toti jucatorii, pe care Iordanescu chiar l-a deschis presei. O supriza facuta. In aceasta seara va avea loc un gratar la castelul din Chapelle-en-Serval unde e cazata nationala. Acesta va fi inchis presei", a relatat Lucian Lipovan.

Presa straina despre Nationala Romaniei

The Mirror a scris dupa meciul de deschidere de la Euro 2016 ca formatiile care subestimeaza nationala Romaniei o fac pe riscul lor, iar reprezentativele Albaniei si Elvetiei ar trebui sa fie constiente ca jucatorii lui Anghel Iordanescu nu au venit in Franta sa faca figuratie."Romania a avut un inceput mai impunator. Hugo Lloris a trebuit sa fie atent pentru a-i contracara pe Stancu si Andone, care au fost foarte aprope de a marca. A fost un semnal de trezire pentru Franta, dar Romania nu a terminat aici, facand o noapte de teste pentru Deschamps.

Apararea lor, atat de puternica in calificari, a fost bine organziata, dar a fost de asemenea de remarcat cat de multi oameni ducea Romania in atac imediat ce recupera mingea. Cei doi mijlocasi centrali au trimis bombe inainte si Cristian Sapunaru si-a intins picioarele ca sa acopere o suprafata mai mare. Albania si Elvetia sa fie avertizate: e clar ca trupa lui Anghel Iordanescu nu a venit aici sa faca numarul de echipe", au scris jurnalisti englezi.

Daily Mail i-a remarcat pe fundasii centrali Vlad Chiriches si Dragos Grigore, care au aratat de ce "parteneriatul lor a fost o piatra de temelie a succesului din preliminarii." "De ce alti jucatori ai Frantei (n.r. - in afara de Payet) nu au stralucit?", s-a intrebat BBC: "Creditul trebuie sa fie al Romaniei, care a aratat de ce a avut defensiva cu cele mai bune cifre in preliminarii".
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje
UEFA le ameninta pe Anglia si Rusia: ambele echipe risca sa fie excluse din competitie daca fanii lor mai au derapaje

UPDATE Dupa violentele de la Marseille, UEFA a amenintat cele doua echipa cu descalificarea de la Euro 2016 in caz de recidiva, scrie L'Equipe.

ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO
ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO

LIVE BLOG UEFA EURO 2016. ZIUA 2. Rezultatele de sambata: Albania - Elvetia 0-1 (grupa A), Tara Galilor - Slovacia 2-1 (grupa B,) si Anglia - Rusia 1-1 (grupa B).

LIVE BLOG. Surpriza lui Iordanescu la primul antrenament pentru tricolori dupa meciul cu Franta. Care e atmosfera in echipa
LIVE BLOG. Surpriza lui Iordanescu la primul antrenament pentru tricolori dupa meciul cu Franta. Care e atmosfera in echipa

LIVE BLOG: Romania - Franta 1-2. Dimitri Payet a fost eroul "Cocosului Galic". Mijlocasul lui West Ham a marcat un super gol, in minutul 89 al partidei de deschidere a Campionatului European.

Recomandări
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.

Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”
Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”

România trăiește un paradox al forței de muncă, în care sunt două milioane de persoane inactive, deși cererea, din partea angajatorilor, este foarte mare.