CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. A inceput Turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia: fotbal, samba si violente


Ultimul update: Joi 19 Iunie 2014 15:39
Data publicarii: Joi 12 Iunie 2014 18:02
Categorie: Stiri Sport
Rio de Janeiro

Politistii brazilieni au folosit, in Sao Paolo, gaze lacrimogene pentru a imprastia persoanele care protesteaza impotriva Campionatului Mondial de Fotbal 2014, cu cateva ore inainte ca in oras sa inceapa meciul de deschidere.

UPDATE. Nu doar la Sao Paolo sunt proteste. La Rio de Janeiro imaginile difuzate in direct pe Youtube arata haosul de pe strazi, cu cateva momente inainte de ceremonia de deschidere.

Cel putin un protestatar a fost arestat, iar un reporter CNN a fost ranit. Protestatarii au incercat sa blocheze strada de acces catre stadionul pe care va avea loc ceremonia de deschidere. Actiuni de protest sunt planificate sa aiba loc si in alte orase din Brazilia, oamenii fiind nemultumiti de cheltuielile uriase facute cu ocazia organizarii turneului.

Televiziunile au surprins imagini in Sao Paolo in care politistii folosesc gaze lacrimogene si bastoane de cauciuc pentru a imprastia aproximativ 50 de protestatari de langa cea mai apropiata statie de metrou de Arena Corinthians. Politistii au actionat dupa ce protestatarii au refuzat sa elibereze strada.

Prezentatorul CNN Alex Thomas a scris pe Twitter ca producatoarea Barbara Arvanitidis a fost ranita in timpul protestelor, suspectand o fractura la unul din brate. Volentele au avut loc la 13 kilometri distanta de stadionul pe care Brazilia va intalni, in prima seara din CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, Croatia.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO