Aparitie surpriza a premierului Japoniei, la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice. Shinzo Abe, deghizat in Super Mario

Ultima actualizare: 25-08-2016 07:02
Shinzo Abe, Super Mario - AP

Japonia va gazdui editia viitoare a Jocurilor Olimpice, in 2020, astfel ca la ceremonia de inchidere a evenimentului din Rio de Janeiro a avut loc o prezentare "high tech" a editiei de peste patru ani, semnata de Comitetul Tokyo 2020.

Din acest motiv, prim-ministrul nipon Shinzo Abe a avut o aparitie inedita pe Maracana, uimind publicul japonez, care este obisnuit cu o figura sobra a premierului.

El a iesit dintr-un costum, purtand o sapca rosie, la fel ca a personajului Super Mario, din celebra serie de jocuri video, creata de Nintendo.

Premierul nipon Shinzo Abe a explicat ca a decis sa se costumeze in Super Mario pentru "a arata lumii influenta japoneza", relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Conform traditiei, Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice din 2020, a avut dreptul la 12 minute de glorie in cadrul ceremoniei de inchidere a a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

Element cheie al spectacolului, premierul japonez a aparut in centrul scenei purtand pe cap celebra cascheta de protectie a instalatorului mustacios, vedeta a jocului video Mario Bros., provocand rasetele publicului. "Nu eram sigur de reactia publicului, dar dupa aplauze sunt recunoscator", a subliniat el, in fata jurnalistilor.

Tamayo Marukawa, ministru insarcinat cu organizarea Jocurilor Olimpice japoneze, a declarat jurnalistilor de la Tokyo ca nu a stiut nimic despre aceasta aparitie. "Nu mi-am inchipuit ca va veni imbracat in Mario", a marturisit ea.

Pe retelele de socializare, gluma premierul japonez a provocat in randul compatriotilor sai uimire, rasete, dar si critici. Oricum, aceasta scurta aparitie a premierului Japoniei a fost bine primita pe Twitter, de catre utilizatorii din lumea intreaga. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO