Ministerul Transporturilor va elimina monopolul firmelor de taxi de pe Aeroportul Otopeni

Dată publicare: 29-01-2013 14:08
Dată actualizare: 01-02-2013 07:13


Taximetristii care agaseaza pasagerii pe aeroportul Otopeni si ne fac tara de rusine vor fi indepartati, promite Ministerul Transporturilor, care va reorganiza activitatea de taximetrie.

Cele cateva firme care aveau monopol il vor pierde si toate companiile vor putea sa ia clienti din zona aeroportului. Iar pasagerii vor comanda, in sfarsit, un taxi cu tarif normal si nu de doua ori mai scump, daca promisiunile facute de oficiali vor fi respectate.

La 100 de metri de aeroportul Henri Coanda sute de taximetristi isi vaneaza clientii zi de zi. Este locul stiut de toata lumea, inclusiv de autoritati, care nu-i lasa pe soferi sa stationeze. Asa se face ca taximetristii sunt nevoiti sa revina de zeci de ori pana cand reusesc sa agate pe cineva.

La un tarif de un leu si 40 de bani pe kilometru clientilor nu le pasa ca unii soferi pot fi periculosi.

Spre deosebire de ei, taximetristii autorizati au o zona a lor chiar in fata aeroportului. Pentru luxul de a iesi din terminal si a urca direct in taxi platiti un tarif mai mult decat dublu: 3,5 lei pe kilometru. Ministerul Transporturilor vrea sa se renunte la monopol.

Si asta pentru a le face loc de stationare taximetristilor cu tarife mai mici.

Clientii vor avea acces la toate tarifele, nu doar cele autorizate, si astfel vor fi mai greu de ademenit de pirati, cred autoritatile. Ministerul Transporturilor promite sa implementeze ideea in cel mult 20 de zile. Ramane de vazut daca va reusi sa se tina de cuvant.


VIDEO PROTVPLUS.RO