Ziua Internationala a Fericirii. Cum putem obtine un zambet ajutandu-i pe cei aflati in nevoie

Ultima actualizare: 24-03-2014 06:32

 Macar in teorie, joi, toata planeta ar trebui sa fie cuprinsa de o stare de bine. Este Ziua Internationala a Fericirii, asa ca pamantenii, daca n-au avut, macar si-au inventat motive care sa-i faca sa zambeasca.

Din pacate, potrivit statisticilor, romanii nu sunt printre cei mai veseli oameni din lume.

"'Fericirea este un termen relativ si depinde de noi cum abordam fiecare zi din viata noastra"- ne incurajeaza psihologii.

Organizatia Natiunilor Unite a hotarat ca pe 20 martie trebuie sa zambim mai mult si sa fim inconjurati de oamenii pe care ii iubim.

La fel de adevarat este ca si fericirea la fel ca dragostea trece uneori prin stomac. Pe cati i-ati vazut tristi atunci cand au cardul plin. Sunt si oameni ca pun pret pe miscare.

Un pic de fericire putem obtine si ajutandu-i pe cei aflati in nevoie.

Directionand 2% din impozitul pe venit pornim un certificat de actionar la bursa de fericire si bucuria de a fi ajutat un bolnav de cancer. S-au strans un milion de euro, bani pe care ii vom investi in echipamente pentru copiii suferinzi.

Psihologii sustin ca fericirea merge mana in mana cu sanatatea. Iar reteta e simpla: gandire pozitiva, sa bem multa apa, sa dormim suficient si mai ales sa zambim.

Conform unui sondaj IRES, 41% dintre romani se declara fericiti, 39% nefericiti, iar ati 19% nca nu isi dau seama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO