Vrei locuinta sociala? Venitul modest nu garanteaza ca o vei primi!

18-05-2010 00:00


Daca nu aveti casa si va puneti speranta intr-o locuinta sociala, mai bine luati-va gandul. Listele de asteptare, dar si veniturile modeste nu sunt suficiente pentru ca primaria sa va inchirieze un astfel de loc.

Aceasta locuinta sociala a fost inchiriata la inceputul lunii martie unei femei de 30 de ani. Potrivit Asociatiei de Proprietari tanara este vecina cu tatal ei, care are deja doua apartamente in proprietate, pe acelasi palier.

La o luna de cand s-a mutat, tanara a cerut sa fie scoasa de la plata intretinerii.

De atunci, nici ea, nici parintele nu au mai fost de gasit. Vecinii spun ca sunt disperati - ar avea nevoie de o locuinta sociala, dar nimeni nu-i ia in seama.

Si alti peste o mie de bucuresteni din Sectorul 3 asteapta o casa - unii de 12 ani. De ce a primit tocmai femeia locuinta sociala? A aflat prima ca este libera si a solicitat-o inaintea tuturor celor inscrisi, explica functionarii.

Regulamentul privind repartizarea locuintelor de pe raza Sectorului 3 spune ca: "Se va repartiza celui care a solicitat-o primul (dovada o prezinta numarul de inregistrare)"

Totusi, ancheta sociala facuta in acest caz nu precizeaza nimic despre situatia materiala a parintilor.

In total, in Capitala, mai bine de 30.000 de persoane stau la rand. In toata Romania numarul solicitantilor depaseste 100.000.

VIDEO PROTVPLUS.RO