Valentin Popa, întâmpinat la muncă, în prima zi de ministru, cu un manechin cu perfuzii
La o zi de la preluarea mandatului de ministru al Educației, Valentin Popa se confruntă deja cu proteste.
Profesori, părinți și sindicaliști, au stat mai bine de două ore în fața Ministerului Educației, nemulțumiți de hotărârile consiliilor locale de a desființa, abuziv, spun ei, sute de școli și grădinițe, din toată țara.
Criză din Educație este provocată de subfinanțare. La final, cei nemulțumiți au primit asigurări din partea premierului că unitățile vizate vor fi reevaluate, dar și că vor primi mai mulți bani. Sunt doar promisiuni, consideră sindicatele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Așa a fost întâmpinat în prima zi de ministru, Valentin Popa, dascălii au adus în fața ministerului un manechin cu perfuzii, pentru a reda starea în care se află în prezent educația din România.
Profesorii, dar și câțiva părinți, au cerut oprirea procesului de comasare și chiar desființare a școlilor și grădinițelor, care nu se încadrează cu cheltuielile în banii primiți de la stat.
Procesul de comasare a școlilor a început încă din luna decembrie. Într-o astfel de situație se află și liceul tehnologic Henri Coandă din Râmnicu Vâlcea cu peste 700 de elevi. Părinții și profesorii de aici cred că la mijloc sunt interese imobiliare.
Daniel Riță, directorul liceului tehnologic Henri Coandă - Râmnicu Vâlcea: ”Acel cost per elev nu a fost bine calculat și adaptat nevoilor școlii.”
Câțiva dintre protestatari au fost primiți la Guvern de premierul Viorica Dancila, dar și de ministrul Educației. Au primit garanții că bugetul alocat educației va crește.
O altă nemulțumire a dascălilor este legată de regulamentul de sporuri din învățământ, care trebuia aprobat încă de anul trecut.
În prima ședința de guvern a noului cabinet s-a decis că sporul pentru condițiile de muncă să fie stabilit prin aplicarea unui procent cuprins între 5 și 15% asupra salariului de bază.
Federația sindicatelor libere din învățământul preuniversitar a anunțat că protestele continuă.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, profesori, proteste, invatamant, elevi, valentin popa, comasare,
Dată publicare:
31-01-2018 18:07