"Un Craciun mai frumos". In fiecare an, 70 de motociclisti aduc veselie in casele unor familii sarmane din Maramures

Dată publicare: 12-12-2014 09:01
Dată actualizare: 15-12-2014 01:34


Zeci de motociclisti de la un club din Baia Mare aduc, in fiecare an, zambete pe chipurile unor copii sarmani din oras. Joi seara le-au pregatit, spre exemplu, o masa cu dulciuri din abundenta si prajituri.

Apoi, au savurat impreuna o comedie la cinema! Ideea campaniei de ajutorare a familiilor sarace apartine unui motociclist, care acum 5 ani si-a pierdut viata. De atunci, in memoria lui, in fiecare an, colegii sai fac zeci de copii se bucure de un Craciun mai frumos. In fiecare an, 70 de motociclisti inimosi aduc veselie in casele unor familii sarmane din Maramures.

La 12 ani, Marian are maturitatea unui adult, pe care parintii se pot baza. Mama lui este bolnava, iar el e cel care o ingrijeste, pentru ca tatal merge la serviciu. Cu atatea greutati, baiatul a renuntat sa se mai gandeasca la ce-i aduce Mosul. Totusi, cateva daruri i-ar face viata mai usoara. O fetita - cu toate ca stie ca Mosului ii poate cere aproape orice - e modesta cand vine vorba de daruri: "Un Mos Craciun de ciocolata si o papusica..."

Pentru ei, spiritul Craciunului se simte deja. Joi seara, motociclistii au "umblat" in tolba Mosului si au scos din ea o multime de dulciuri si prajituri. Apoi, surprizele au continuat. Toti copiii au mers la film, iar bucuria a fost maxima, mai ales pentru cei care n-au mai fost niciodata la cinema.

Csabi Rusiczki, membru in clubul de motociclişti: "I-am urcat pe motor sa vada cum e senzatia sa stai pe motociclieta. Si acum urmeaza partea frumoasa, mergem la o comedie la cinematograf."

De Craciun, Mosul va lasa sub bradutii din casele lor si un cadou. Cei 70 de motociclisti incearca sa tina astfel proaspata amintirea colegului lor care s-a stins in urma cu cinci ani. Iar, pentru ca obiceiul lor sa devina traditie, si-au numit campania de ajutorare "Un Craciun mai frumos!"
 


VIDEO PROTVPLUS.RO