Prima reactie a pompierului Costache Mugurel, cel care a impresionat toata tara resuscitand un caine ranit in incendiu

09-12-2016 16:42


Cainele sau a fost si el prins in foc, dar a fost salvat de un pompier cu suflet bun, care i-a facut respiratie gura la gura. Dupa ce a primit si oxigen, catelul a inceput sa isi revina.

Flacarile au izbucnit intr-un apartament de la parter, in care se aflau un barbat de 51 de ani si cainele sau. Omul a fost grav ranit. El a fost transportat de urgenta la spital. Din pacate, insa, a intrat in coma, iar medicii fac tot posibilul sa il tina in viata.

Si catelul sau a fost ars, iar un pompier inimos l-a scos din fum. L-a adus afara, in fata blocului, si a inceput imediat manevrele de resuscitare.

Cand a vazut ca animalul abia mai respira, barbatul nu a mai stat pe ganduri si a inceput sa ii faca respiratie gura la gura.

In aceste momente contracronometru si pline de tensiune, salvatorul, pe care il cheama Costache Mugurel, a facut tot ce a putut sa sa salveze cainele.

"Nu ma lasa, hai te rog stai cu mine!" - il implora pompierul pe Costache Mugurel.

In misiunea de salvare la care au asistat zeci de persoane, au intervenit si medicii, care i-au dat bietului caine oxigen. Dupa tot ajutorul primit, acesta a inceput usor usor sa isi revina.

Reporter: Iubiti foarte mult animalele?
Plutonier major Costache Mugurel, ISU Pitesti: E de datoria noastra sa le salvam.
Reporter: Va chinuiti de aproape jumatate de ora sa-l readuceti la viata...
Plutonier major Costache Mugurel, ISU Pitesti: Si o sa ma mai chinui, nu conteaza cat!

Afectati de fumul gros au fost si locatarii. Un politist local care locuieste in bloc si-a riscat viata, pentru a-si scoate vecinii in siguranta din apartamente. Multi abia mai puteau respira, iar unul dintre ei a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Bogdan Aristantoiu, Politia Locala Piteşti: "Un coleg de-al nostru, in timpul liber, a evacuat 50 persoane, pe scara nu se putea respira."

Trei masini de pompieri si patru ambulante au intervenit la fata locului. In cele din urma, cainele a fost dus la o clinica veterinara. Intre timp, stapanul sau se zbate intre viata si moarte pe patul de spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO