Cei 5 frati sarmani din Satu-Mare nu vor mai ingheta de frig iarna. Impresionati de povestea lor, zeci de oameni i-au ajutat


Ultimul update: Sambata 25 Octombrie 2014 06:54
Data publicarii: Miercuri 22 Octombrie 2014 19:37
Categorie: Stiri Sociale

Tristetea celor 5 copii sarmani din Satu Mare, crescuti cu greu de parinti, a impresionat zeci de oameni, care le-au trimis bani, haine, alimente si jucarii.

Cu ajutorul lor, tatal copiilor a reusit sa consolideze fundatia casei care statea sa cada, iar acum nu se mai tem ca vine iarna si ingheata de frig.

Sergiu are fata luminata de un zambet larg. Baiatul de 11 ani a primit bicicleta mult dorita. Un roman care vrea sa-si pastreze anonimatul i-a trimis-o tocmai din Italia.

Discutie Reporter-Sergiu:

Reporter: "Tu stii de la cine e bicicleta?”
Sergiu: “Nu. Am vorbit cu un nene la telefon si a zis ca imi trimite o bicicleta noua si eu am zis ca ii multumesc pentru bicicleta”.

In urma cu 2 saptamani, sotii Petric erau in pragul disperarii. Casa lor era in pericol sa se prabuseasca, iar frigiderul vesnic gol arata neputinta unor parinti care nu au ce sa le puna pe masa celor 5 copii premianti. Mama si tata muncesc amandoi, insa abia daca aduna impreuna o mie de lei pe luna.

Impresionati de drama lor, oameni necunoscuti au sarit sa ii ajute.

"Am fost sa verific cardul sa vad daca mi-a intrat salarul si am descoperit faptul ca am o suma mai mare a acolo. 2 mii, 2 mii 500, 3 mii de lei si au ajuns la 10 mii de lei", povesteste acum Stefan Petric, tatal copiilor.

Cu banii primiti, tatal a reusit sa consolideze fundatia casei, iar mama a cumparat un pat in care sa doarma fetele, un dulap, geamuri noi si rechizite pentru scolari.

"Am cumparat pentru copii hainute de iarna, strict necesare. Am cumparat coltarul, o soba, am facut comanda la geamuri, 3 geamuri si o usa si afara ce am putut acoperi pentru acoperis", explica Onorica Petric, mama copiilor, in ceea ce priveste modul in care si-au gestionat banii.

Si Bianca a primit jucarii, pentru prima data in viata. Pentru fata, jucaria preferata are numele “Smiley”.

La cei 12 ani, Renata isi gaseste cu greu cuvintele de multumire.

"Ne bucuram foarte mult si vreau sa le multumesc celor care s-au gandit la noi. Astfel, noi putem merge la scoala si casa ne este reparata", explica Renata.

Cu lacrimi in ochi, copiii si parintii lor le multumesc strainilor care le-au intins o mana de ajutor.

VIDEO PROTVPLUS.RO