Trei zile si trei nopti de distractie pentru comunitatea maghiara din Maramures. 10.000 de oameni sunt asteptati la festival

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58

Nu au lipsit dansurile traditionale, pe muzica ungureasca, dar nici vestitul gulas, berea ungureasca si langosul.

Pana si romanii au facut coada la delicatesele aburinde si bauturile care au curs valuri. O parada cu calareti, cercetasi si carute trase de cai prin Centrul Orasului, a deschis festivalul. Sute de oameni i-au admirat si le-au facut fotografii. Imediat dupa parada, cei mici s-au urcat in sa si au hranit calutii cu zahar.

Pinter Zsolt, organizator: "Sunt 3 zile traditionale cand se sarbatoresc zilele traditionale baimarene. Avem foarte multe programe pentru copii, jocuri, mancaruri traditionale maghiare, bere maghiare si voie buna pentru toata lumea."

De departe insa, piesele de rezistenta au fost mancarurile traditionale unguresti. Cazane intregi cu gulas, pregatit cu maiestrie de bucatari maghiari, dupa retete din strabuni, au facut deliciul vizitatorilor.

De pe tarabe nu au lipsit nici obiectele cu specific maghiar- rochiile si obiectele pictate in culori vii. Sarbatoarea maghiarilor se va incheia duminica seara si pana atunci sunt asteptati 10.000 de oameni sa petreaca in Centrul Vechi al orasului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO