Traiesc cu 160 de lei pe luna, iar fetita lor cea mica are o afectiune la inima. Cazul dureros al unei familii din Bacau

14-07-2016 13:12


Povestea dureroasa a unei familii sarmane, din Bacau, nevoita sa traiasca in saracie, intr-o camera de 6 metri patrati.

Tatal, mama si 2 fete, carora le place sa invete si au puterea sa viseze la o viata mai buna, supravietuiesc cu o bruma de bani. Singurul venit al familiei este de 860 de lei - salariul tatalui. Dar el trebuie sa plateasca in fiecare luna 700 de lei chirie si nu mai vede nicio iesire din saracie.

Daca doriti sa ajutati familia, cu bani, haine sau alimente, o puteti contacta pe mama, Elena, la numarul de telefon: 0755.427.960.

Cele doua fete, Ana Maria si Denisa, zambesc doar cind vorbesc despre scoala: zilele de vacanta sunt pentru ele, mai curind pline de amaraciune.

Denisa: "La limba engleza, foarte bine, la matematica, foarte bine. Mai am o gramada de note bune. Vreau sa ma fac invatatoare."

Surioara cea mica are o afectiune la inima, depistata tarziu, dupa o raceala. Mama fetelor spune ca nu are bani sa ajunga la cardiolog si se teme zi de zi pentru sanatatea copilei.

Pentru aceste suflete greu incercate de viata, foamea e un chin aproape zilnic. Insa cand le treci pragul, esti surprins de ordinea si curatenia din camaruta in care locuiesc. Tatal fetitelor lucreaza la societatea de salubritate din oras , mama a muncit si ea la spatii verzi, insa acum 6 ani a fost nevoita sa renunte la serviciu pentru a putea avea grija de fete.

Mama fetelor: "Credeti-ma azi am facut datorie la magazin de am luat o punga de fasole ca sa le fac mancare. Nu aveam."

Singurele momente fericite sunt cand vin cu pachete voluntarii de la Crucea Rosie.

Voluntar Crucea Rosie: "Chiar merita, pentru ca ingrijesc de lucrurile pe care le primesc. Nu se duc sa bea si sa fumeze. Muncesc."

Familia sarmana isi doreste sa aiba o casa, pentru care sa nu mai plateasca lunar chirie, si o gradina cat de mica, ca sa cultive legume si sa aiba de-ale gurii, fara sa cumpere.

VIDEO PROTVPLUS.RO