Tradiționalul grătar din a doua zi de Paște. Turiștii din China au preluat obiceiul
În a doua zi de Paște, mulți au deschis sezonul de grătare.
Au dat mai întâi un ocol pe la măcelărie ori au golit congelatorul, apoi au făcut jarul, şi-au chemat rudele și apropiaţii şi au luat masa în aer liber.
Orăşenii au evadat în cea mai apropiată pădure sau pe malul unui ochi de apă. Iar cei de la munte au pregătit la foc de cetină pastramă și cârnați.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe Valea Cerbului, în Buşteni, aerul tare stârneşte spontan pofta de mâncare. Un domn spune că nici nu contează ce pui la fript, ci pe cine pui cu tine la masă.
Pentru bucureşteni, cel mai apropiat loc pentru a încinge cărbunii în mod organizat e Pădurea Cernica. În acest parc pentru picnic, 15 lei costă închirierea unui grătar, 20 de lei, a unei mese de 10 persoane, 10 lei e taxa de parcare şi 5 lei cea de acces. Animalele de companie intră gratuit.
Stilul aparte al românilor de a se ospăta în natură cucereşte lumea. Un grup de 40 de asiatici a învăţat lecţia.
Turiști China: ”Avem şi mâncare de chinezesc şi la fel ca voi.”
Şi în Iaşi, pe malul lacului din zona Ciric, mesenii și-au împărţit atribuţiile. Unii gătesc, alţii fac poze.
Şi pentru că e o atmosferă cu care se pot obişnui uşor, majoritatea românilor îşi trag sufletul doar marți. Pe 1 mai sunt convocaţi iar la un festin culinar cu mici şi bere.