Tradiționalul grătar din a doua zi de Paște. Turiștii din China au preluat obiceiul


Ultimul update: Luni 29 Aprilie 2019 20:44
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2019 17:41
Categorie: Stiri Sociale

În a doua zi de Paște, mulți au deschis sezonul de grătare.

Au dat mai întâi un ocol pe la măcelărie ori au golit congelatorul, apoi au făcut jarul, şi-au chemat rudele și apropiaţii şi au luat masa în aer liber.

Orăşenii au evadat în cea mai apropiată pădure sau pe malul unui ochi de apă. Iar cei de la munte au pregătit la foc de cetină pastramă și cârnați.

Pe Valea Cerbului, în Buşteni, aerul tare stârneşte spontan pofta de mâncare. Un domn spune că nici nu contează ce pui la fript, ci pe cine pui cu tine la masă.

Pentru bucureşteni, cel mai apropiat loc pentru a încinge cărbunii în mod organizat e Pădurea Cernica. În acest parc pentru picnic, 15 lei costă închirierea unui grătar, 20 de lei, a unei mese de 10 persoane, 10 lei e taxa de parcare şi 5 lei cea de acces. Animalele de companie intră gratuit.

Stilul aparte al românilor de a se ospăta în natură cucereşte lumea. Un grup de 40 de asiatici a învăţat lecţia.

Turiști China: ”Avem şi mâncare de chinezesc şi la fel ca voi.

Şi în Iaşi, pe malul lacului din zona Ciric, mesenii și-au împărţit atribuţiile. Unii gătesc, alţii fac poze.

Şi pentru că e o atmosferă cu care se pot obişnui uşor, majoritatea românilor îşi trag sufletul doar marți. Pe 1 mai sunt convocaţi iar la un festin culinar cu mici şi bere.

Tags: gratar, paste, munte,

O omletă cu şuncă şi brânză, un grătar şi un peşte. Greşeala care poate să ne îmbolnăvească
Doi studenți, amendați cu 13.5 milioane de euro după ce au făcut un grătar
Românii fac grătar într-o zonă protejată. „Nu respectă nicio regulă a bunului simț”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22