Tot mai multi soferi nemultumiti: platesc degeaba RCA si CASCO

Dată publicare: 13-08-2010 00:00
Dată actualizare: 14-10-2012 17:36


O gramada de fiare fara valoare. Cu asta raman tot mai multi dintre soferii romani care platesc, lunar, polite Casco sau RCA de sute de euro, iar in caz de accident nu sunt despagubiti.

In timp ce unii recurg la gesturi extreme si isi lasa masina la poarta asiguratorului, agentii se apara si spun ca tentativele de frauda au crescut cu 80% fata de anul trecut.

Este si cazul unui barbat care a intrat cu masina intr-un stalp la inceput de mai. De atunci tot asteapta banii de la compania la care avea asigurare. Asa ca intr-un moment de furie s-a hotarat sa se razbune si a abandonat autoturismul.

El sustine ca masina era asigurata pentru suma de peste 20.000 de euro, in timp ce firma de asigurari i-a oferit doar 13.000 de euro.

Pana la urma agentul nu i-a dat nici macar cei 13.000 de euro promisi si i-a respins dosarul de dauna pe motiv ca a depus cererea prea tarziu. Cazul nu este unic. Mecanicii auto sunt la fel de disperati.

35% dintre dosarele nerezolvate sunt cu polite RCA, restul, cu asigurare CASCO. Asiguratorii raspund cu seninatate ca tot mai multi soferi incearca sa ii fure, dar ca ei nu se mai lasa prostiti.

Legal, asiguratul trebuie instiintat in cel mult 10 zile ca este banuit de frauda, iar investigatia nu poate dura mai mult de trei luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO