Tinerii din Bucuresti s-au plimbat in lenjerie intima la metrou. Cum au reactionat calatorii mai in varsta

Dată publicare: 11-01-2015 18:16
Dată actualizare: 14-01-2015 07:11


fara pantaloni metrou

Lipsiti de inhibitii si hotarati sa puna si Bucurestiul pe harta manifestarii "fara pantaloni la metrou", zeci de tineri au urcat in metrou doar in lenjerie intima.

Cum era de asteptat, ceilalti calatori, care purtau pantaloni, s-au uitat ciudat la ei. Unii le-au admirat curajul si tineretea, altii i-ar fi certat, daca aveau ocazia. Cert este ca prima editie a evenimentului "fara pantaloni la metrou" s-a desfasurat fara probleme, chiar daca initial reprezentantii Metrorex s-au impotrivit.

Tinerii si-au dat intalnire la Piata Unirii, apoi au coborat in subteran. Cand au ajuns pe peron, au inceput sa-si dea jos pantalonii sau fustele.

Baieti si fete laolalta s-au simtit ca intr-un mare vestiar si in cateva minute au ramas in boxeri.

''Am boxeri, am ghetute, un pulover, un fular, o caciula...Sunt boxerii mei preferati cu care stau acasa, dorm cu ei'', a spus o fata.

Cu desene, mai scurti sau mai lungi, negri sau colorati, fiecare participant si-a purtat cu mandrie boxerii intre statiile Piata Sudului si Aviatorilor.

'Imi plac astia ca sunt cu ancore si sunt mai largi...nu imi plac cei stramti'', a spus un baiat.

Una dintre regulile acestei plimbari a fost ca participantii sa fie relaxati atunci cand se urca in vagoane, de parca erau imbracati normal. Si sa faca gesturi pe care le fac de fiecare data cand merg cu metroul. Catalin a ales sa citeasca o carte.

Reporter: Asta e tinuta ta, de obicei, cand citesti, in boxeri?

Catalin: Nuu..postura da, dar tinuta nu. Nu m-am uitat la reactiile oamenilor pentru ca am citit. Cred ca o sa prinda la cei tineri, cei in varsta sunt mai reticenti.

''Sunt frumosi, n-as avea curaj sa fac asta'', a spus un barbat.

''Ar putea sa faca lucruri mai interesante..sa stranga gunoiul, de exemplu, sa vorbeasca mai frumos'', a spus un altul.

Reporter: Va deranjeaza?

Femeie: Normal..cum sa le explici copiilor de ce sunt in chiloti?

Reporter: Ati avea curaj sa faceti asata?

Femeie: Eu..nuuu, doamne fereste.

Pentru toti, o tanara are un mesaj. ''Sa nu uitam ca libertatea de exprimare, atat timp cat nu faci rau, trebuie sa existe, nu puteam sa nu ma gandesc ca ei se intalnesc la Paris si noi aici'', a spus fata.

''Sunt prea conservatori..nu tot timpul trebuie sa fim culturali', a spus organizatorul.

Imbracati in civil, mai multi agenti ai Politiei Metrorex i-au supravegheat pe calatorii fara pantaloni, dar nu s-au inregistrat incindente.

Evenimentul ''fara pantaloni la metrou'' a fost initiat in anul 2002 in New York, iar la prima editie au participat doar 7 persoane. Apoi a fost preluat si de alte orase mari ale lumii, iar anul acesta ar trebui sa se desfasoare in 60 de metropole.

Printre aceste orase se numara New York, Amsterdam, Barcelona, Londra, Los Angeles, Madrid, si Washington.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO