Tentative de sinucidere in serie la Iasi!

Dată publicare: 07-12-2008 00:00
Dată actualizare: 01-05-2012 21:31


Sase persoane au ajuns la Spitalul de Urgenta in mai putin de 24 de ore, dupa ce au incercat sa isi ia viata. Unul dintre pacienti, o tanara de 23 de ani, a inghitit aproape 300 de pastile. 


Cei sase ieseni ajunsi la spital, cinci barbati si o femeie, s-au certat cu partenerul de viata si nu au mai vrut sa traiasca.

Au varste cuprinse intre 20 si 40 de ani si sufera, cred medicii, de depresii puternice.

Familiile si prietenii le-au sarit in ajutor si i-au adus la spital.

Dupa cei isi vor reveni, pacientii vor avea nevoie de ajutorul unui psiholog, ca sa treaca mai usor peste traumele provocate de despartire. 

Dintre cei sase pacienti internati sambata noaptea la spital, cel mai grav caz este cel al unei fete de 23 de ani. N-a mai vrut sa traiasca dupa ce iubitul a parasit-o in seara de Mos Nicolae. Tanara a ajuns in coma la terapie intensiva, iar medicii fac eforturi sa o tina in viata.

Psihologii spun ca persoanele singure sunt mai vulnerabile in perioada sarbatorilor. Tocmai de aceea, le recomanda sa se intalneasca mai des cu prietenii si sa nu traiasca izolate de restul lumii. De asemenea, daca simt ca nu pot invinge depresia, ar fi bine sa apeleze la ajutorul unui specialist.

In Romania, printre cei care nu mai vor sa traiasca se numara indeosebi adolescentii si batranii. La nivel mondial, in fiecare an, aproximativ 1 milion de oameni isi pun capat zilelor. 

Vezi aici parerea psihologului Mirela Zivari despre tentatia mortii.


VIDEO PROTVPLUS.RO