Taxa fast-food va creste pretul alimentelor cu 20%


Ultimul update: Marti 27 Martie 2012 14:20
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Taxa pe fast-food invenineaza relatia dintre producatorii de alimente si Ministerul Sanatatii. Primii ameninta cu scumpiri de 20% si cu zeci de mii de concedieri, convinsi ca autoritatile vor de fapt sa stranga bani la buget.

Birul pe mancare este o masura disperata a Ministerului Sanatatii pentru a acoperi gaurile bugetare. Cel putin asta cred patronii din industria alimentara. Au si facut un calcul simplu prin care incearca sa ne explice ca introducerea taxei fast-food va duce la scumpirea tuturor alimentelor in medie cu 20%. In sensul ca altfel ministrul sanatatii nu ar avea cum sa stranga un miliard de euro, asa cum si-a propus.

Nu mai punem la socoteala faptul ca sarea, grasimile, zaharul si aditivii - ingrediente considerate nesanatoase - se gasesc in mai toate produsele.

Mai mult de atat, si locurile de munca ale angajatilor in industria alimentara vor fi in pericol.

Oficialii din Sanatate considera ca cifrele si procentele avansate de patronate sunt nerealiste, mai ales ca nu s-a stabilit inca o lista a produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate. Mai mult, nu a fost avansata nicio cifra. Pe aceasta tema este programata chiar si o dezbatere publica, joi, la minister.

Taxa va fi perceputa producatorilor sau importatorilor de produse tip fast-food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum si bauturi racoritoare, din luna 1 martie.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.incont.ro!
 

Tags: taxa alimente,

Taxa pe fast-food
Taxa pe fast-food = scumpiri pe linie?
Astazi aflam care sunt alimentele fast food care
VIDEO PROTVPLUS.RO