Targul Marche de Noel, locul unde pasionatii de moda gasesc haine unicat. Pretul unui palton, lucrat la razboiul de tesut

Dată publicare: 12-12-2015 18:05
Dată actualizare: 15-12-2015 07:00


Pentru multi tineri, hainele inseamna o forma de arta. Sunt cei care nu mai gasesc nimic interesant in magazinele clasice din mall-uri si vor sa poarte ceva unicat, care sa ii reprezinte

Din aceasta categorie fac parte tot mai multi oameni, asa ca si numarul designerilor romani s-a dublat in ultimii ani. Cu totii s-au strans sambata la targul Marche de Noel, unde materialele naturale si bunul gust s-au intalnit cu clienti rafinati.

La Casa Universitarilor, loc de intalnire al profesorilor, incepand cu anii '50, s-au strans acum tinerii designeri ai Romaniei. Ca au cautat cadouri sau o tinuta pentru sarbatori, vizitatorii au ajuns in locul in care ideea de utilitate a hainei este transformata in arta.

Alma a terminat Facultatea de Arhitectura si de 6 ani joaca ei cu formele geometrice si materialele s-a transformat intr-o afacere: Noon, brandul semnat de ea, este extrem de apreciat printre cei care iubesc hainele de design contemporan.

Utilizarea geometriei in designul vestimentar nu este intamplatoare. Are legatura atat cu corpul uman, cat si cu spiritul. Peste hotare, astfel de haine costa de la sute la mii de euro, pe cand la noi doar cateva sute de lei.

Printre cele mai cautate produse sunt cele care contin motive traditionale. De exemplu, partea din fata a unei haine a fost lucrata in totalitate la razboi. Pentru idee, pentru munca manuala si pentru calitatea materialelor, pretul paltonului este acum de 750 de lei

Haina este creata de Oana, un designer din Cluj, de 29 de ani. A absolvit facultatea de arte si design, iar azi are propriul brand - Designed by Oana Lupas.

Majoritatea produselor gasite la acest targ se vand, in general, in online. Pentru cei care se simt reprezentati de astfel de produse, Targul Marche de Noel este deschis pana duminica seara, in Bucuresti.
 

Tags: haine unicat, targ,


VIDEO PROTVPLUS.RO