Bunatati de Paste. Traditia se pastreaza si cu cozonac de import!

11-04-2009 00:00


A devenit o obisnuinta a ultimilor ani ca bucatele de sarbatori sa fie cumparate din hipermarket. Oamenii spun ca nu mai au timp sa gateasca si ca traditia se poate pastra si cu cozonac din import.


Bucurestenii care vor sa preagateasca o masa bio de Paste sunt asteptati sa-si faca aprovizionarea la targurile care s-au deschis sambata in Capitala.

Expozantii au venit din toata tara. De la ibrice de alama si tesaturi de tot felul, pana la oua incondeiate si pasca, bucurestenii si turistii straini au facut cunostinta cu traditiile romanesti.

Nimeni nu a plecat cu mana goala, chiar daca preturile nu sunt chiar pentru toate buzunarele: o icoana pe sticla costa peste 300 de lei, o tuica de prune ajunge la 60 de lei, iar un stergar de in la 100 de lei. Turta dulce este din belsug.

BUNATATI DE PASTE

Muzeul Satului organizeaza pana duminica targul "Floriile cu bucurie", care va prezenta atat datini legate de sarbatorile pascale cat si produse gastronomice traditionale.

In Parcul Unirii se deschide Targul de produse bio, iar in parcul Cismigiu - Marele targ al Floriilor. Piesele de rezistenta vor fi ouale incondeiate, dar bucurestenii vor fi ispititi si cu cozonaci, placinte si produse din carne de miel.

PELERINAJ IN AJUNUL FLORIILOR

Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor invita crestinii ortodocsi la un pelerinaj in ajunul Praznicului Imparatesc al intrarii Domnului in Ierusalim, Floriile. Pelerinii vor pleca la ora 17 de la Manastirea Radu Voda.

Cu opriri la bisericile Sfantul Spiridon Nou si Sfanta Ecaterina se vor indrepta spre catedrala patriarhala, unde vor fi intampinati de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Crestinii romano-catolici se vor strange la noapte in biserici si catedrale sa sarbatoreasca Invierea Domnului si sa ia lumina sfanta.

PASTELE ROMANO-CATOLIC

In Bucuresti, sarbatoarea va incepe cu o priveghere sau Vigilie Pascala la catedrala Sfantul Iosif oficiata de Arhiepiscopul Ioan Robu. Pentru credinciosii romano-catolici care merg la slujba de Inviere RATB a anuntat ca autobuzele liniilor 131, 178, 311, 368 si 645 vor circula toata noaptea.
 

Tags: sarbatori, paste,

VIDEO PROTVPLUS.RO