Targ de adoptii, de Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan. Un barbat care isi pierduse cainele l-a regasit la targ

04-04-2017 12:51


 Marti, de Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan, mai multe adaposturi de caini din tara ii astepta pe iubitorii de animale sa adopte un prieten necuvantator.

 La Mures, spre exemplu, cei care se ocupa de cei 200 de catei parasiti din adapost au organizat ziua portilor deschise, unde oamenii au posibilitatea sa viziteze animalele, sa se joace cu ele si sa le adopte. Iar la Craiova s-a oganizat un targ special de adoptii insa, din pacate, vremea rea i-a cam descurajat pe vizitatori.

Mii de caini sunt parasiti an de an in Romania, iar la nivel mondial cifrele ajung undeva la peste 600 de milioane de animale fara stapan. De multe ori, cainii sunt aruncati in strada imediat dupa nastere. Astazi insa, iubitorii de animale trag un semnal de alarma si incearca sa le gaseasca un camin acestor necuvantatoare. La adapostul de caini din Mures, oamenii au venit pregatiti sa adopte in special puii.

Emilia Nagy, administrator adapostul de caini Targu-Mures: "Avem 180 de caini. Cei care vin aici de obicei cauta cainii de paza. Majoritatea sunt luati de pe strada."

Daca nu vor sa ii adopte, cei care viziteaza adapostul de caini de la Mures pot sa le aduca acestor animale alimente sau medicamente si pot sa petreaca timp cu ei, jucandu-se ori plimbandu-i in lesa.

Intre timp la targul de adoptii de la Craiova, vremea rea i-a alungat pe iubitorii de animale. Pana la ora pranzului doar un singur iubitor de animale a venit sa se uite prin padocuri. Povesteste ca si-a pierdut animalul de companie din fata blocului in urma cu cateva zile, iar cand a auzit de targ a sperat ca il va gasi pe Fredi aici. Si asa s-a si intamplat!

Desi vremea nu tine cu ei, organizatorii targului sunt increzatori.

Jean Buzatu, seful adapostului de caini Breasta: "Speram ca dupa-amiaza vor veni mai multi iubitori de animale. E simplu. Ei trebuie sa vina cu buletinul, sa isi aleaga un caine, sa faca o cerere de adoptie."

Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan este celebrata pe 4 aprilie in peste 15 tari.

VIDEO PROTVPLUS.RO