1000 de oameni au anuntat pe Faceook ca vin sa protesteze impotriva cruzimii fata de animale. Cati au mers in fata Guvernului

Ultima actualizare: 14-09-2016 07:12

Cateva sute de voluntari, care lupta pentru drepturile animalelor, au protestat duminica, in fata Guvernului.

Ei au cerut pedepse mai mari pentru cei care maltrateaza necuvantatoarele. Oamenii sunt nemultumit, pentru ca nici macar legea care este in vigoare nu se aplica, iar cei care tortureaza animalele nu sunt pedepsiti.

Oameni insotiti de catei si pisici au protestat in fata Guvernului impotriva unui fenomen ingrijorator: schingiuirea animalelor.

Protestatar: "Ea este Mira, luata de pe strada si a venit sa protesteze pentru ca s-a saturat si ea de cruzimea asta impotriva animalelor. Ar trebui sanctiuni mai drastice, ca in cazul unui om."

Protestatar: "Sa-si primeasca pedeapsa, sa stea in puscarie si sa dea bani la adaposturi. "

Protestatar: "O cheama Bobo, este un catel pe care l-am gasit pe strada, anul trecut. Unul dintre multi catei abandonati in tara, era pui."

Protestul a fost organizat pe Facebook si aproape o mie de oameni si-au anuntat prezenta, dar n-au ajuns toti.

Protestar: "Mi se pare jignitor sa fie asa de putini. Suntem foarte agresivi cand e vorba de stat comod in fata calculatorului si a ne da cu parerea. In fapt, suntem destul de lasi"

Protestatar: "Cruzimea indreptate impotriva animalelor este egala cu cruzimea impotriva oamenilor."

Reporter: "Si, ce ati scris?"

Protestatar: "All life is equal. Toate vietile sunt egale."

In ultimele luni, au fost semnalate numeroase cazuri de cruzime impotriva animalelor. Voluntarii spun ca desi legea prevede o pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru cei care tortureaza caii, cainii si alte necuvantatoare, nici un vinovat nu a ajuns pana aacum dupa gratii.

Protestatar:  "Amenda maxima pe care am vazut-o a fost de 1500 de lei. Asta va rezolva, da pentru ca este punctul de plecare. Incadrarea fiind mai mare la un moment dat, trebui sa condamne pe cineva pentru sadism."

Voluntarii au cerut Parlamentului sa mareasca pedepsele de la 2 la 7 ani de inchisoare pentru cei care omoara si maltrateaza animalele. Comisia Juridica a Senatului va analiza propunerea lor saptamana viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO