Sute de credinciosi din Blaj s-au inchinat la relicva care contine picaturi din sangele Sfantului Ioan Paul al II-lea

Ultima actualizare: 17-05-2014 00:47

Au fost momente emotionante, marti seara, la Catedrala Sfanta Treime din Blaj. Sute de credinciosi au venit sa se inchine la relicva Sfantului Ioan Paul al II-lea, care a fost adusa de la Bucuresti. Este vorba despre cateva picaturi din sangele Papei.

Ziua de 13 mai a fost aleasa special, deoarece are o dubla semnificatie. Este data la care, acum 15 ani, pontiful a venit in Romania, iar in anul 1981 a fost victima unui atentat, caruia i-a supravietuit.

Relicva a fost daruita Bisericii Catolice din Romania anul trecut, in luna octombrie. Sangele Papei Ioan Paul al II-lea fusese destinat unor analize medicale, pe care n-a mai apucat sa le faca insa. Dupa ce pontiful a fost canonizat, picaturile sfinte au fost impartite bisericilor catolice.

"Picaturile din sangele lui ne sfintesc si gandurile noastre si ne ajuta sa scapam de multele pacate care le avem", a spus un credincios.

"Am simtit o dragoste, o caldura, o tremuratura, o mare, mare putere a venit asupra mea si m-a invaluit cu harului lui Dumnezeu", a povestit si o credincioasa.

O parte dintre oameni au rememorat clipele istorice de acum 15 ani, cand Papa Ioan Paul al II-lea a ajuns pe pamant romanesc: "Omul acela, pe care l-am vazut in carne si oase, iata, este sfantul caruia ne inchinam".

"Astazi il avem nu numai ca un sfant parinte, ci si ca un sfant din ceruri", a spus Claudiu Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopale Blaj

Relicva ramane in Catedrala Sfanta Treime din Blaj pana miercuri la pranz. Apoi, va fi adusa inapoi, la Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO