Sute de credinciosi din Blaj s-au inchinat la relicva care contine picaturi din sangele Sfantului Ioan Paul al II-lea

14-05-2014 08:41


Au fost momente emotionante, marti seara, la Catedrala Sfanta Treime din Blaj. Sute de credinciosi au venit sa se inchine la relicva Sfantului Ioan Paul al II-lea, care a fost adusa de la Bucuresti. Este vorba despre cateva picaturi din sangele Papei.

Ziua de 13 mai a fost aleasa special, deoarece are o dubla semnificatie. Este data la care, acum 15 ani, pontiful a venit in Romania, iar in anul 1981 a fost victima unui atentat, caruia i-a supravietuit.

Relicva a fost daruita Bisericii Catolice din Romania anul trecut, in luna octombrie. Sangele Papei Ioan Paul al II-lea fusese destinat unor analize medicale, pe care n-a mai apucat sa le faca insa. Dupa ce pontiful a fost canonizat, picaturile sfinte au fost impartite bisericilor catolice.

"Picaturile din sangele lui ne sfintesc si gandurile noastre si ne ajuta sa scapam de multele pacate care le avem", a spus un credincios.

"Am simtit o dragoste, o caldura, o tremuratura, o mare, mare putere a venit asupra mea si m-a invaluit cu harului lui Dumnezeu", a povestit si o credincioasa.

O parte dintre oameni au rememorat clipele istorice de acum 15 ani, cand Papa Ioan Paul al II-lea a ajuns pe pamant romanesc: "Omul acela, pe care l-am vazut in carne si oase, iata, este sfantul caruia ne inchinam".

"Astazi il avem nu numai ca un sfant parinte, ci si ca un sfant din ceruri", a spus Claudiu Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopale Blaj

Relicva ramane in Catedrala Sfanta Treime din Blaj pana miercuri la pranz. Apoi, va fi adusa inapoi, la Bucuresti.

VIDEO PROTVPLUS.RO