"Sterilizeaza! Stop abandonului"! Cainii fara stapan sunt tot mai multi

Ultima actualizare: 30-09-2012 23:42
Caine

Ei nu au nicio vina. Noi suntem cei care putem schimba ceva in bine!  Sterilizarea ne ajuta sa prevenim masuri mult mai dure: 144.000 de caini au fost eutanasiati in Bucuresti, intre 2001 si 2007.

Eutanasia nu a dat roade!

In Romania, autoritatile au eutanasiat cainii fara stapan, ani la rand, crezand ca astfel strazile vor fi mai curate. Cu toate acestea, si in 2009, numarul maidanezilor este foarte mare.  Cat de mare... nu stie nimeni sa spuna.

Cert e ca noi ne lovim, in continuare, de ei. Iar ei...se lovesc de noi. Asadar, eutanasia nu a dat roade!  Ba chiar, din 2008, a fost abrogata si in Romania,  prin legea 9/2008, de protectie a animalelor.

Sterilizeaza. Stop abandonului!

Pentru a nu se mai ajunge la masuri disperate, casa de productie “Art Seven”, Monica Davidescu si asociatia pentru protectia animalelor “Cutu, cutu” au initiat Campania de informare “Sterilizeaza. Stop abandonului”.

Sterilizarea cainilor, stoparea abandonului puilor acestora, construirea unor adaposturi si baze de sterilizare, responsabilizarea cetatenilor sunt tintele celor care pun umarul la proiect.

Un prim pas a fost facut: identificarea asa-zisei surse care duce la aparitia atator caini vagabonzi. Una oarecum surprinzatoare: puii abandonati de cei care cresc exemplare fara valoare chinologica.

Animalele cu stapan, sterilizate peste tot in lume

Un alt element in sprijinul campaniei poate fi faptul ca animalele sunt sterilizate peste tot in lumea civilizata. La New York, autoritatile limiteaza inmultirea punand impozite: pentru cele sterilizate se plateste mai putin, pentru cele nesterilizate taxa creste. Evident ca americanii, oameni practici, prefera sa-si duca animalele la sterilizat.

In Santa Cruz, tot in State, legea spune: “Daca animalul este gasit pe strada si nu este sterilizat, proprietarul va primi avertizare. Daca mai este gasit o data va plati 75-115 dolari pentru a fi sterilizat”.

In Belmont, California, legea pentru obligativitatea sterilizarii cainilor si pisicilor spune: “Nimeni nu are voie sa detina o pisica sau un caine in varsta de 6 luni daca nu este castrat sau sterilizat, doar daca persoana respectiva detine un permis de crescator de caini sau pisici.”.

Iar in City of Clearlake, tot in California: “Oricine are grija de un animal este declarat proprietarul lui si trebuie sa si-l sterilizeze”.

Avantaje medicale

Dincolo de aspectul etic, sterilizarea are numeroase avantaje merdicale: previne aparitia cancerului mamar si elimina complet riscul de aparitie a cancerului ovarian.  Masculii castrati sunt feriti de bolile prostatei si de aparitia cancerului testicular. Nivelul de agresivitate se reduce, iar animalele sterilizate isi gasesc mult mai usor o casa.

 

 

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO