"Solidaritatea Sanitara": Legea unica de salarizare este o lege stramba

19-08-2009 00:00


Bani

Federatia "Solidaritatea Sanitara" sustine ca legea unica de salarizare a devenit instrument de reducere a salariilor si nu de armonizare si de crestere a lor pentru categoriile defavorizate.

"Legea unica de salarizare este unica doar cu titlul, ea preluand si mentinand diferente marcante intre diversele categorii bugetare. La elaborarea proiectului de lege nu au fost consultate organizatiile sindicale din toate sectoarele bugetare de activitate, pentru sanatate lipsind cu desavarsire o astfel de consultare; astfel, proiectul de lege nu respecta una din conditiile esentiale pentru a putea fi promovat. Actuala formula a legii leaga orice crestere de salariu si orice posibilitate de avansare profesionala de fondurile bugetare acordate fiecarui sector, eliminand astfel importanta meritului personal si determinand aparitia unui sistem de salarizare nestimulativ", se arata intr-un comunicat al Comitetului director al Federatiei "Solidaritatea Sanitara" din Romania.

Astfel, legea unica de salarizare stabileste o ierarhie bazata predominant pe vechimea in munca si nu pe valoarea personala, gradatiile, in cadrul fiecarui grad sau treapta profesionala, mai arata federatia.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO