Situatie grea pentru o familie cu cinci copii din Iasi, dupa ce casa le-a ars in preajma Craciunului. Stau toti intr-o camera


Ultimul update: Sambata 11 Februarie 2017 07:14
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2017 17:58
Categorie: Stiri Sociale

O familie cu cinci copii din judetul Iasi traieste de pe o zi pe alta, dupa ce casa in care locuiau a fost cuprinsa de flacari, din cauza unei sobe defecte.

Toate cele sapte suflete se ingramadesc acum intr-o singura camera, pe care abia reusesc sa o incalzeasca pentru a face fata frigului cumplit. Parintii se gandesc cu groaza ca cei mici nu mai au haine groase, iar lemnele pentru foc sunt pe terminate.

Familia Popa din comuna Comarna a fost la un pas de tragedie, la putin timp dupa ce facusera, modest, sarbatorile de iarna. Parintii si cei cinci copii s-au trezit ca le arde casa chiar in toiul noptii. Din fericire, toti au reusit sa iasa din locuinta, dar acum le-a ramas doar ce-au putut sa mai salveze din flacarile uriase si se bucura ca au reusit sa refaca macar o parte din pereti si acoperisul.

Loredana Popa, mama copiilor: "Pe 11 ianuarie s-a aprins de la un burlan. Am avut noroc ca am simtit. Noroc ca am simtit fumul si m-am trezit eu. M-a ajutat Dumnezeu si mi-am scos copiii afara. Ce sa spun, e foarte greu..."

Baiatul de 15 ani munceste in gopodarie, alaturi de tata. Cele patru fetele au intre 4 si 11 ani, dar chiar si asa - spun ele - isi ajuta mama atunci cand nu sunt la scoala. Bianca isi aminteste cum i-a luat foc casa si multe lucruri i-au ars, in timp ce sora mai mica are o singura mare dorinta - sa aiba, din nou, o papusa.

Reporter: Ce dorinta ai tu, ce ai vrea sa primesti?
Lorena: O papusa.
Reporter: Acum in vacanta ce faci?
Lorena: Spal vasele, matur, fac paturile."

Reporter: Cu ce o ajuti pe mami?
Bianca: La treaba.
Reporter: Ce treburi?
Bianca: Matur, curatenie.
Reporter: La scoala cum este?
Bianca: E bine, mie imi place la scoala.

Parintii se chinuie in fiecare zi sa faca rost de mancare si muncesc cu ziua prin sat pentru a castiga o bruma de bani.

Constantin Popa, tatal copiilor: Cu ziua ma duc la oameni pe aici prin sat ca altfel nu am de unde.
Reporter: Au fost zile in care nu aveati ce le pune pe masa?
Constantin Popa: Au mai fost zile, au mai fost, dar am mai fost la treaba...

Loredana Popa: E greu si de mancare si de lemne de foc.
Reporter: Ce va cer copiii si nu ati putut sa le dati?
Loredana Popa: Copiii cer ce vad la scoala, la altii. Spunea ca o colega e mai imbracata, are papucei mai altfel. Daca as avea un serviciu as munci sa le fac un viitor.

Vecinii au fost primii care au sarit in ajutor. Copiii mai au insa nevoie de imbracaminte de iarna, incaltaminte si alimente, iar orice ajutor le-ar fi de folos.

VIDEO PROTVPLUS.RO