Sistemul "gripat" in care CNAS a investit 124 mil. de euro. Oamenii nu au putut cumpara medicamente

Ultima actualizare: 17-10-2012 12:57
Farmacie

Sistemul informatic de 124 de milioane de euro al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate isi arata din nou limitele. Miercuri s-a blocat de tot in Bucuresti.

Oamenii care aveau nevoie de acte medicale au facut scandal, dupa ore intregi petrecute la usa institutiei. Oficialii dau vina pe volumul mare de munca, dar surse din CNAS vorbesc despre o defectiune.

Disperati, zeci de oameni au facut scandal la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti. Au stat degeaba in fata unei usi inchise, dupa ce au fost anuntati ca sistemul informatic s-a blocat si nicio adeverinta de sanatate nu s-a mai putut elibera.

Ce inseamna aceasta defectiune pentru bolnavi? In cazul doamnei Floarea, situatia e grava, pentru ca nu poate ridica medicamentele pentru mama ei.

Alexandru are o alta urgenta. De trei zile si-a tot amanat analizele.

S-au platit 124 de milioane de euro pe un sistem informatic ce nu e la prima defectiune. Imediat dupa lansare, in ianuarie 2011, sistemul s-a blocat in toata tara. Acum, motivele sunt altele.

Surse din CNAS sustin ca nu volumul de munca a fost problema, ci supraincalzirea serverelor. Din cauza ca instalatia de aer conditionat s-a stricat, una dintre componente sistemului s-a ars si trebuie inlocuita.

Astazi sistemul functioneaza si pana acum n-au aparut probleme. Oricum, daca vor mai fi blocaje, angajatii Casei vor elibera adeverinte provizorii, pentru ca asiguratii sa nu mai stea pe la cozi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO