Romania, singura tara unde bugetul alocat pentru consumul medicamentelor este egal cu al spitalelor


Ultimul update: Duminica 14 Octombrie 2012 17:09
Data publicarii: Joi 29 Martie 2012 14:21
Categorie: Stiri Sociale
TBC, vaccin, medicamente, siringi

Consumul de medicamente s-a dublat in perioada 2006 - 2011, Romania fiind singura tara care aloca pentru consumul de medicamente un buget egal cu cel al spitalelor, declara presedintele CNAS, Lucian Duta,pentru Mediafax.

Presedintele CNAS a precizat ca, in 2006, pentru consumul de medicamente s-au alocat 2,7 miliarde lei, in 2011 suma totala ajungand la 6,5 miliarde lei.

"In realitate, consumul de medicamente reprezinta 36 la suta din totalul bugetului CNAS, iar pentru spitale se aloca 38 la suta. Suntem singura tara in care bugetul alocat consumului de medicamente este egal cu cel alocat pentru spitale. Nu discutam de cifre in valoare absoluta. Este adevarat ca sistemul e subfinantat, ca sumele alocate per pacient sunt mici, dar observam ca bugetul alocat medicamentelor a crescut in detrimentul scaderii serviciilor in spitale. Spitalele au o rata mult, mult mai mica. Vorbim de o crestere de 25 la suta privind sumele alocate spitalelor", a mai spus Lucian Duta, la conferinta Mediafax despre Reforma Sanatatii.

Sursa: Mediafax

CAMERA ASCUNSA. Cum poate orice om de pe strada sa cumpere medicamente direct din depozitul statului
Super-aspirina, medicamentul care ar putea vindeca 11 feluri de cancer. Tumoarea se autodistruge
VIDEO PROTVPLUS.RO