Singura lui speranta suntem noi. Copilul de 4 ani din Brasov care mai are la dispozitie 1 luna sa-si salveze viata

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

O familie din Dumbravita, judetul Brasov, a pornit o lupta contracronometru cu moartea. Oamenii mai au la dispozitie o luna ca sa-si salveze copilul de 4 ani, diagnosticat asta vara cu un cancer la creier.

Baietelul a trecut deja printr-o operatie si sase sedinte de chimioterapie, dar are nevoie de radioterapie, care nu se poate face la varsta lui decat in strainatate.

AFLATI LA FINALUL ARTICOLULUI CUM IL PUETI AJUTA PE RAUL

Raul este singurul copil al sotilor Darie, nascut din dragoste si rabdare: mama lui a indurat trei ani de tratamente pentru a-l putea aduce pe lume. Era un copil sanatos si fericit, lumina ochilor pentru parintii si bunicii lui. Pana intr-o zi cand o durere crunta de cap a intrerupt o dupa-amiaza senina de vara.

"Dupa o ora si ceva de somn, s-a trezi intr-un tipat adanc si cu manutele amandoua la cap, si din plans nu am mai putut sa il opresc", povesteste bunicul baiatului.

Chiar daca medicii de la urgente n-au identificat cauza durerii, mama a insistat ca baiatul sa faca o tomografie. Asa s-a descoperit tumoarea, care s-a dovedit a fi maligna.

"Am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare. Este singurul meu copil si mi l-am dorit foarte mult si trebuie sa lup, nu trebuie sa spun ca nu mai pot", a spus Raluca Darie, mama copilului.

Copilul a fost operat urgent la Targu Mures si a urmat apoi sase cure de chimioterapie, care l-au istovit cu totul. Nu mai merge la gradinita pentru ca are imunitatea scazuta, iar durerile de cap si greata ii transforma zilele in chin.

"Am asteptat acest copil ca un bulgar de aur. Aceasta este poza de 8 martie, uitati ce grasut si frumos e aici, e cu Mos Craciun. Era un copil svelt, zburdalnic, se juca", a spus si bunica Dragusel Virginia, plangand.

Pentru a invinge boala, Raul are nevoie de radioterapie, care, la 4 ani, trebuie facuta sub anestezie generala. Medicii i-au sfatuit pe parintii lui sa-l duca la Viena, dar costurile tratamentului se ridica la 30.000 de euro. Tatal copilului lucreaza ca tamplar, cu un salariu modest, iar mama a fost nevoita sa renunte la locul de munca. Singura lor speranta e ajutorul nostru, al tuturor...

Puteti ajuta prin donatii in contul:

RO42BACX0000000178488000 deschis la UNICREDIT TIRIAC BANK

Titular: DARIE RALUCA

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO