Sfaturile micilor schiori care s-au intrecut pe partie, in Maramures, in ciuda gerului: "Trebuie sa fii imbracat bine"

20-01-2016 07:48


100 de schiori cat o "schioapa", dar cu vointa cat muntele de mare au strabatut marti ca sagetile partia Suior din Maramures.

Veniti din mai multe colturi ale tarii, copiii s-au intrecut intr-un concurs de schi slalomuri si doar frigul le-a putut sta in cale. Mercurul a coborat in termometre pana in dreptul temperaturii de -15 grade Celsius, iar unii dintre ei abia si-au mai simtit picioarele.

Asa ca organizatorii i-au scutit de o mansa si i-au incalzit cu ceai cald si premii. Startul s-a dat la cota 1000. La doar 11 ani, acesti copii iau competitia cat se poate de in serios.

Roxana Hamos, 11 ani: "E un pic cam frig, dar e destul de bine. Si ieri am avut un concurs. Am castigat locul 1."

Luca Dumitru, copil schior: "Am inghetat de dimineata. Trebuie sa fii imbracat bine."

In tot timpul de asteptare pana la START, cei mici au sarit, au alergat si si-au incalzit incheieturile. Singurul obstacol in calea sportivilor a fost gerul napraznic care i-a mai incetit.

Calin Petruse, 11 ani: "Nu prea cred ca o sa plec cu o cupa. E greu, pentru ca e multa gheata si foarte frig."

Si chiar daca vremea n-a tinut cu ei, cei 102 schiori care s-au aliniat la start au fost mandria antrenorilor.

Sebastian Selejan, antrenor Club Sportiv Scolar "Baia Sprie": "Un numar recor de sportivi. Avem zapada extraordinara, insa confortul personal e deranjat avand in vedere ca sunt -15 grade."

Ioan Gabriel Nan, antrenor Dinamo Brasov: "Fiind copii, 12 ani, unii chiar mai mici, din doua manse au ales ca cei mici sa faca doar o mansa, doar o singura tura. E un pic cam frig pentru ei."

La final, toti si-au refacut fortele cu un ceai fierbinte si, mai ales, cu satisfactia reusitei.

VIDEO PROTVPLUS.RO