Sectia de terapie intensiva a Spitalului pentru copii, din Ploiesti, inchisa. Motivul pentru care nu se gasesc medici

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08

Terapia Intensiva a Spitalului de Copii din Ploiesti are urgenta nevoie de resuscitare, la propriu. De cateva zile sectia a fost inchisa, pentru ca nu exista medici anestezisti care sa asigure o linie de garda.

Astfel, orice copil care trebuie operat sau se afla in stare grava este trimis cu ambulanta la Bucuresti. Situatia este fara precedent si readuce in discutie numarul tot mai mic de medici, care nu mai vor sa lucreze in sistemul sanitar de stat din Romania.

Spitalul de Pediatrie din Ploiesti a ramas doar cu doi medici anestezisti, dupa ce al treilea a plecat, iar al patrulea s-a imbolnavit grav. Intr-o asemenea situatie, Directia Sanitara Prahova a luat o masura drastica.

Dan Decebal, purtatorul de cuvant al DSP Prahova: "A fost dispusa suspendarea sectiei de ATI. Pentru asigurarea unei linii de garda e nevoie de minim 4 medici."

Fara anestezisti insa nicio interventie chirurgicala nu poate fi executata, iar cazurile grave sunt trimise la Bucuresti.

Mama: "Nu avem ce face decat sa stam cu ei, sa ii vedem cat sufera, mai bine mergem mai departe. Bucuresti. Discutam de secunde in ceea ce priveste viata copiilor."

In timp ce administratia locala a creat un comitet de criza, conducerea spitalului a incercat sa gaseasca medici anestezisiti, macar in regim de colaborare.

Iolanda Bazavan, viceprimarul orasului Ploiesti: "E o chestiune de viata si de moarte. Stiu ca nu se poate asigura un ajutor urgent, daca necesita anestezie la spitalul respectiv."

Medicii sunt tot mai greu de gasit. O confirma si ultimul concurs pentru rezidenti, organizat la Spitalul de urgenta din Ploiesti, cand nu s-a prezentat nimeni.

Pana cand admistratia locala va gasi o solutie, sectia ATI de la Pediatrie Ploiesti ramane inchisa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO