Sectia de oncologie a Spitalului de Pediatrie Brasov, renovata complet. Copiii au petrecut alaturi de medici si Smiley


Ultimul update: Miercuri 30 Noiembrie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2016 08:14
Categorie: Stiri Sociale

Copiii internati in sectia de oncologie, boli rare si diabet a spitalului de pediatrie din Brasov au avut parte de o surpriza ce le-a inseninat fetele.

O echipa de medici pusi pe dans, in frunte cu Smiley, a dat buzna in saloanele lor si i-a invitat la petrecere.

Este modul in care Asociatia Daruieste Viata a inaugurat sectia renovata cu 600.000 de euro.

Ca la un semn, medicii de la Spitalul de Pediatrie din Brasov au transformat sectia de oncologie, boli rare si diabet intr-un imens ring de dans.

Copiii internati acolo au iesit surprinsi din saloane si, in marea de uniforme, l-au zarit pe Smiley. Juratul de la Vocea Romaniei a primit lectii de la cei mici.

In spatele acestor zambete stau insa povesti dureroase. Toti acesti copii sunt nevoiti sa petreaca saptamani in sir in spital si sa suporte tratamente chinuitoare. In plus, pana nu demult, conditiile de aici erau jalnice. Acum, au saloane colorate, cu grup sanitar individual, mobilier modern, camera de joaca si o sala de mese primitoare.

Pentru ca schimbarea este atat de importanta pentru pacientii de-o schioapa, si inaugurarea sectiei a fost gandita ca o sarbatoare a copilariei.

Alex Dima: "Sunt sentimente amestecate, aici trebuie sa vii cu o energie pozitiva pentru ca pustii astia de aici de asa ceva au nevoie, de energie pozitiva, de suflu in aripi sa mearga mai departe."

Smiley: "Boom-ul de energie vine de la copii, ca s-au bucurat de moment, in sine, iar noi ne-am bucurat de bucuria lor."

Transformarea sectiei a costat peste600.000 de euro, bani adunati de Asociatia Daruieste Viata de la firme si oameni simpli.

Acesta este doar unul dintre proiectele asociatiei Daruieste Viata, pe care le sustin si colegii nostri de la "Romania te iubesc", Alex Dima si Paula Herlo.

Paul Herlo: "Pentru mine vizitele in spital sunt un bun prilej sa-mi amintesc cat de norocosi suntem noi si cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca la faptul ca pruncii nostri chiar merita sa fie tratati intr-un astfel de loc si pentru asta chiar ii incurajez pe oameni sa trimita un sms la 8844 cu mesajul spital, asta inseamna o donatie lunara de 2 euro."

La Bucuresti, Asociatia Daruieste Viata va construi de la zero o clinica de oncologie pentru copii, in curtea Spitalului Marie Curie. Orice firma poate contribui daca redirectioneaza 20% din impozitul pe profit catre asociatie.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO