Sectia de oncologie a Spitalului de Pediatrie Brasov, renovata complet. Copiii au petrecut alaturi de medici si Smiley

×
Codul embed a fost copiat

Copiii internati in sectia de oncologie, boli rare si diabet a spitalului de pediatrie din Brasov au avut parte de o surpriza ce le-a inseninat fetele.

O echipa de medici pusi pe dans, in frunte cu Smiley, a dat buzna in saloanele lor si i-a invitat la petrecere.

Este modul in care Asociatia Daruieste Viata a inaugurat sectia renovata cu 600.000 de euro.

Ca la un semn, medicii de la Spitalul de Pediatrie din Brasov au transformat sectia de oncologie, boli rare si diabet intr-un imens ring de dans.

Copiii internati acolo au iesit surprinsi din saloane si, in marea de uniforme, l-au zarit pe Smiley. Juratul de la Vocea Romaniei a primit lectii de la cei mici.

Citește și
medic
Romania duce lipsa de 13.000 de medici, iar managerii apeleaza la specialisti pensionari. "Daca nu veneam se inchidea sectia"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In spatele acestor zambete stau insa povesti dureroase. Toti acesti copii sunt nevoiti sa petreaca saptamani in sir in spital si sa suporte tratamente chinuitoare. In plus, pana nu demult, conditiile de aici erau jalnice. Acum, au saloane colorate, cu grup sanitar individual, mobilier modern, camera de joaca si o sala de mese primitoare.

Pentru ca schimbarea este atat de importanta pentru pacientii de-o schioapa, si inaugurarea sectiei a fost gandita ca o sarbatoare a copilariei.

Alex Dima: "Sunt sentimente amestecate, aici trebuie sa vii cu o energie pozitiva pentru ca pustii astia de aici de asa ceva au nevoie, de energie pozitiva, de suflu in aripi sa mearga mai departe."

Smiley: "Boom-ul de energie vine de la copii, ca s-au bucurat de moment, in sine, iar noi ne-am bucurat de bucuria lor."

Transformarea sectiei a costat peste600.000 de euro, bani adunati de Asociatia Daruieste Viata de la firme si oameni simpli.

Acesta este doar unul dintre proiectele asociatiei Daruieste Viata, pe care le sustin si colegii nostri de la "Romania te iubesc", Alex Dima si Paula Herlo.

Paul Herlo: "Pentru mine vizitele in spital sunt un bun prilej sa-mi amintesc cat de norocosi suntem noi si cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca la faptul ca pruncii nostri chiar merita sa fie tratati intr-un astfel de loc si pentru asta chiar ii incurajez pe oameni sa trimita un sms la 8844 cu mesajul spital, asta inseamna o donatie lunara de 2 euro."

La Bucuresti, Asociatia Daruieste Viata va construi de la zero o clinica de oncologie pentru copii, in curtea Spitalului Marie Curie. Orice firma poate contribui daca redirectioneaza 20% din impozitul pe profit catre asociatie.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Bebelus de un an, in coma alcoolica de gradul 3 dupa ce rudele i-au dat pufuleti imbibati in tuica.
Bebelus de un an, in coma alcoolica de gradul 3 dupa ce rudele i-au dat pufuleti imbibati in tuica. "A tras niste otet"

Un caz grav din judetul Iasi i-a uimit pana si pe doctori. Un bebelus de un an si trei luni a ajuns la spital in coma alcoolica dupa ce - spun medicii - a fost adormit cu pufuleti imbibati in tuica.

Romania duce lipsa de 13.000 de medici, iar managerii apeleaza la specialisti pensionari.
Romania duce lipsa de 13.000 de medici, iar managerii apeleaza la specialisti pensionari. "Daca nu veneam se inchidea sectia"

Lipsa medicilor este atat de mare in spitalele din toata tara, incat managerii sunt nevoiti sa apeleze la specialistii pensionati. Sunt sectii intregi care s-ar inchide fara ei.

Nereguli grave descoperite la
Nereguli grave descoperite la "Sf. Maria", in urma unor controale. Spitalul nu are laborator propriu de analize

Scandalul de la Spitalul Sfanta Maria ia amploare. Inspectia Sanitara de Stat a terminat controlul si a constatat nereguli grave.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.