Argentina, revoltata de "romanii lui Bivolaru ce imbina yoga cu sexul". Cum raspund membrii MISA

Ultima actualizare: 05-11-2012 08:23

Reprezentantii miscarii de integrare spirituala in absolut au scandalizat comunitatea din "Capillas del Monte", o celebra zona turistica.

Aflati in America de Sud, de peste un an, adeptii racoleaza tineri si "ii indruma". Felul in care o fac i-a determinat pe multi sa ceara cercetarea penala a grupului. Este o greseala, spun cei acuzati: "nimeni nu incalca legea".

Oamenii vin in Capillas del monte din Argentina, in cautarea energiilor pozitive. Zonei i s-a dus vestea pentru ele.

Nu este de mirare ca aici a ajuns si o filiala a MISA. Numai ca, la un an de la instalare, investigatia ziarului LaVoz.com a scos la iveala faptul ca: "o grupare de romani, care combina yoga cu sexul si pornografia si care e condusa de controversatul Gregorian Bivolaru, s-a instalat pentru a filma o noua productie cu discipolii sai".

Sunt citati cativa adepti, care vorbesc despre ceea ce se intampla in taberele MISA.

"In primul rand, am fost impresionat sa vad cum oameni puri, sanatosi, care nu beau si nu fumeaza, care practica yoga si iubirea tantrica, traiesc in aceasta comunitate. Cautam ceva asemanator. Ei cer ca toate cuplurile sa ramana deschise si descriu acest lucru ca fiind o chestiune de evolutie", a declarat Raul.

"Cand am mers la Costinesti, in Romania, am vazut ca acolo se aflau mai mult 10.000 de persoane. Toti erau poligami. Erau oameni buni, care credeau ca se afla pe o cale spirituala, insa in final ajungeau sa intretina relatii cu 25 de persoane pentru a arata ca exista un fel detasare fata de corpul lor", povesteste Jamila, o adepta.

Astfel de informatii au starnit furia comunitatii din Capillas del Monte, care acuza voalat organizatia de consum ilegal de droguri si comportament indecent. Membrii MISA din Argentina nu stiu nimic.

Scandalul care a izbucnit in Argentina pare copiat dupa ceea ce se intampla acum 7 ani in Romania. Si atunci, MISA intrase in atentia autoritatilor romane. Filme deocheate cu membri ai grupului au fost scoase la lumina, iar activitatea ilegala a MISA a fost tradusa prin doua dosare penale. Unul se judeca si acum la Curtea Suprema de Justitie, si, in primele doua instante, Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru toate cele 8 capete de acuzare: act sexual cu un minor, perversiune, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei.

Acum, la 7 ani de la scandal, cei care nu au incalcat legea, ci doar au vrut sa practice yoga, spun ca inca se resimt.

Gregorian Bivolaru a fugit din Romania acum sapte ani si s-a stabilit in Suedia, de unde n-a putut fi extradat. De acolo, ar fi incercat sa deschida o filiala inclusiv in India. Din nou cu scandal. MISA a fost acuzata ca promoveaza relatiile intre mai multi parteneri si s-a retras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO