Satul facturilor uriase la curent, unde oamenii n-au nici macar masini de spalat. "Am dat 12 milioane, ca doar e scris"

Dată publicare: 28-02-2016 19:43
Dată actualizare: 02-03-2016 07:09


Caz revoltator in judetul Neamt. O bunica de 74 de ani cu o pensie de doar 40 de lei trebuie sa plateasca aproape 3500 de lei la lumina, desi in casa are un bec, un televizor si un frigider.

Bunica Ioana din satul Damuc a inghetat cand a vazut factura de lumina: 3458 de lei pentru 3 luni. “Am 40 de lei pensie de unde a facut barbatul armata si mai am de handicap 20 de lei. Daca imi vinde casa ori mi-o ia ori rapa aici am o bucata de teren, dar altfel nu am de unde sa dau."

Disperata, batrana a cerut sprijinul agentului care a descoperit ca si alti batrani din sat au primit in trecut facturi enorme insa dupa ce au facut reclamatii, le-au fost reduse costurile.

Ioana Scurtu : “Noi am dat 12 milioane ca doar e scris. Ne-a venit 23 de milioane si am facut recurs. A grait baiatul nostru la Targu Mures si ne-a redus la jumatate. Avem 2 becuri. Am avut noi contorul nostru bun cumparat de noi, dar l-au luat si au adus altul."

Verginia Scurtu: "Nu am mai nimic - un televizor, un frigider si nici macar masina de spalat nu am. M-am pierdut pur si simplu. Nu am facut asa cheltuieli. Probabil a fost o mare greseala, s-a demonstrat."

Mihai Coserariu, agent de politie: "Eu din cate stiu cunosc cel putin 10 cazuri cu facturi imense la oameni care nu au alti consumatori decat obiectele casnice, un televizor si cateva becuri in gospodarie. Am discutat cu ei si o parte si-au rezolvat partial problemele. Un batran de 90 de ani caruia i-a venit o factura de 23 de milioane vechi chipurile si-a rezolvat problema achitand 12 milioane aproape in conditiile in care au un bec si un televizor."

In cazul bunicii Ioana reprezentantii companiei promit sa verifice contorul si sa lamureasca problema. Politistul a povestit cazul si pe Facebook unde s-au aratat deja oameni dornici sa o ajute pe batrana cu bani."Ma gandesc ca sunt oameni si pe Dumnezeu il au! Numai la el sper cate zile oi mai avea sa ma ajute sa trec prin toate!"
 


VIDEO PROTVPLUS.RO