"Sa veniti la mine, totul s-a distrus". Promisiunile facute de Victor Ponta localnicilor din Balacita, loviti de inundatii

Dată publicare: 05-05-2014 20:53
Dată actualizare: 08-05-2014 06:48


Ploaia nu s-a oprit deloc in zonele lovite, duminica, de viituri. Aversele au umflat raurile, care s-au revarsat peste diguri si au inundat curtile si casele.

De pilda, in localitatea Balacita din judetul Mehedinti malul a ajuns chiar si in frigiderele localnicilor. Pericolul nu a trecut, iar zona a fost vizitata de premierul Victor Ponta.

Localitatea Cleanov din judetul Dolj este in continuare in pericol. Luni, oamenii au pus saci cu nisip pentru a intari digurile de-a lungul raului Desnatui.

Cand s-au intors, apele erau de un metru pe ulite si, desigur, in case. De altfel, viitura a lovit prima data in amonte, adica in comuna Balacita din judetul Mehedinti. Chiar daca localnicii au ridicat un zid de aparare langa rau, acesta s-a umflat foarte tare, iar apa a trecut peste el, inundand cel putin 20 de case.

Niste oameni, de exemplu, s-au trezi cu frigiderul plin de mal.

"M-a sunat vecinul si cand am iesit era apa mica, iar apoi s-a umflat, a venit peste strada si a navalit in casa", a spus un localnic.

Cei mai multi oameni nu au asigurare obligatorie si spera sa primeasca ajutor de la autoritati. De altfel, premierul Victor Ponta a vizitat, luni, localitatea Balacita.

"Sa veniti la mine, totul s-a distrus", i-au strigat localinicii premierului.

Oamenii s-au plans ca rigolele construite in bataie de joc sunt foarte mici si nu fac fata.

"O sa-i punem sa refaca totul...", le-a raspuns Victor Ponta.
Culmea, o situatie similara a avut loc si in 2005. Din pacate, nimeni nu a invatat din lectia dura a naturii. Ca sa rezolve problema, Guvernul a anuntat ca va aloca 3 milioane de lei. Banii vor fi folositi pentru largirea albiei raului.


VIDEO PROTVPLUS.RO